Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 13 maart 2005

Politie onderzoekt overval op Oosterhouter

OOSTERHOUT Met het opnemen van een uitgebreide aangifte is de politie in Oosterhout een onderzoek gestart naar de daders van de overval op een 53-jarige zakenman uit deze plaats. Die werd zaterdagavond tussen zes uur en kwart over zes in zijn woning aan de Van Someren Downerlaan in Oosterhout door twee nog onbekende mannen overvallen. Die zijn er met een aanzienkijk geldbedrag vandoor gegaan. De zakenman raakte bij de overval gewond aan gelaat en tanden.

Bij de Oosterhoutse zakenman werd kort na thuiskomst aangebeld door een nog onbekende man die bloemen kwam afleveren. Als de Oosterhoutse man de bloemen aan wil nemen, verschijnt er een tweede overvaller op het toneel. Vermoedelijk is de zakenman hierop geslagen en buiten bewustzijn geraakt. Als de man weer bij bewustzijn komt, zijn de overvallers vertrokken en merkt de man dat er aanzienlijk geldbedrag is gestolen.

Naast het opnemen van de aangifte heeft de politie gisteravond een buurtonderzoek ingesteld. Personeel van de technische Recherche van de politie Midden en West Brabant heeft in de woning van het slachtoffer en de onmiddellijke omgeving ervan een sporenonderzoek ingesteld.

Oosterhouter wordt onwel na drank en drugs

OOSTERHOUT Een 23-jarige man uit Oosterhout werd vannacht rond halfvijf onwel. Hij had de hele avond in een Oosterhouts café bier gedronken en ook zes XTC tabletten genuttigd. Als de man zich niet lekker voelt en naar buiten gaat zakt hij in elkaar. Een ambulance heeft de man, die ook ademhalingsmoeilijkheden had en buiten bewustzijn was, naar het Amphia Langendijk ziekenhuis gebracht.

Waalwijkse politie onderzoekt oplichtingen bejaarde mensen

WAALWIJK De politie in Waalwijk onderzoekt een aantal gevallen van oplichting die zich het afgelopen weekend in Waalwijk voordeden. De kern van het verhaal is dat de tot nu toe onbekende oplichters aanbellen bij hun vaak bejaarde slachtoffers. Het gaat hierbij om slachtoffers van 81, 82 en 89 jaar oud. Ze vertellen de slachtoffers een verhaal over de koop van goederen door de buren. Daarna dringt men de woning van de slachtoffers binnen en maken de oplichters geld en bankpassen met pincodes afhandig. Bij een 81-jarige man weten de oplichters 100 euro buit te maken. Bij het 82-jaruige slachtoffer blijft het bij een poging en een derde slachtoffer raakte 40 euro kwijt.

Preventie

Het ongewenst binnendringen van woningen is te voorkomen door op deuren een kierstandhouder aan te brengen. Als dit preventiemiddel op de deur is aangebracht, kan de deur maar op een kiertje worden geopend en is binnendringen onmogelijk. Verder adviseert de politie om altijd naar een legitimatiebewijs te vragen.

Politie houdt mannen aan na verlaten plaats ongeval

LOON OP ZAND Een 27-jarige inwoner van Den Bosch is zaterdagavond om tien over halfacht op de Midden Brabantweg in Loon op Zand aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding op de kruising van de Midden Brabantweg en de Hoge Steenweg te Loon op Zand. Daar was de Bosschenaar met zijn auto achterop de auto van een 31-jarige vrouw uit Kaatsheuvel gereden. Na de aanrijding ging de Bosschenaar er te voet vandoor in de richting Tilburg, maar kon kort hierna worden opgepakt. Dan blijkt ook dat de man onder invloed van alcohol is. In het politiebureau blaast de man bijna 1.25 promille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en de politie maakt proces-verbaal op. Bovendien bleek de verdachte ook geen rijbewijs te hebben.

Vandalen laten spoor van vernielingen achter in Hank

HANK Tot nu toe onbekende vandalen hebben in de omgeving van de Kievitstraat en de Korenstraat in Hank een spoor van vernielingen achter gelaten. Van in totaal 15 voertuigen die langs de weg geparkeerd stonden zijn een of meerdere banden lek gestoken. Van de benadeelden heeft de politie inmiddels een aangifte opgenomen. Er zal in ieder geval een buurtonderzoek worden ingesteld.

Bejaarde man raakt licht gewond bij brand in woning

LOON OP ZAND Een 79-jarige man uit Loon op Zand raakte vrijdagavond licht gewond in zijn woning toen daar brand uit brak. De man was wat geurolie bij een kaarsje aan het gieten. Dit ging niet helemaal goed want er vloeide olie o tafelkleed en vloerbedekking, waardoor er brand uitbrak. Bij het willen blussen raakte de bewoner licht gewond aan handen. De GGD heeft de man voor nader onderzoek meegenomen naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Tilburger opgepakt na vernieling radarapparatuur politie

TILBURG Zaterdagavond om negen uur hebben agenten aan de Oude Bredaseweg in Tilburg, ter hoogte van Amarant, een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij vernielde de radarapparatuur van de politie die daar met een snelheidscontrole bezig waren. Als de Tilburger wordt geflitst, er mag daar 70 kilometer per uur worden gereden, wordt hij boos, keert met zijn auto en vernielt de apparatuur. Ook nam de man de filmcassette mee. Hierop werd hij aangehouden voor diefstal en vernieling.

Auteur: Carel Bouman