Politie Zuid-Holland-Zuid

13/3 weekend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

13-03-2005 - Nieuwsberichten district I

AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING
DORDRECHT De politie heeft vrijdagmorgen 11 maart een 20-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie kreeg een melding dat er in de Theophile de Bockstraat een stratenmaker bedreigd zou zijn. Ter plaatse bleek dat de verdachte en zijn moeder een discussie met de werklui over de betegeling hadden gehad. Toen moeder en zoon wegliepen, dacht de zoon te merken dat hij werd uitgelachen door de werklui. Daarop draaide hij zich om, pakte een stoeptegel en gooide deze in de richting van een van de werkmensen. Ook zou hij daarna een mes hebben getoond. De man werd aangehouden. Hij bekende de steen gegooid te hebben. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding.

HONGER
DORDRECHT De politie heeft zaterdagmorgen 12 maart een 32-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen hoe de man op het Statenplein twee mandarijnen stal bij een kraam op de markt. De agenten hielden de man aan. Hij verklaarde honger te hebben en het fruit al opgegeten te hebben. De eigenaar van de kraam heeft aangifte gedaan. De verdachte is heengezonden met een dagvaarding.

HUISVREDEBREUK
DORDRECHT De politie heeft in de vroege morgen van 12 maart twee broers van 21 jaar uit Dordrecht aangehouden. Een van de twee broers is aangehouden voor huisvredebreuk, vernieling en verzet bij de aanhouding. De man was binnengedrongen bij zijn ex-vriendin aan het Rudyard Kipling-erf. Hij vernielde een ruit van de woning om binnen te komen. De verdacht wilde zijn ex en kind zien. De vrouw belde de politie. De ex van de vrouw verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De broer van de verdachte belemmerde de aanhouding van zijn broer en werd daarop ook aangehouden voor het belemmeren van een ambtenaar in functie. De twee zijn in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

GEEN KAARTJE
DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond 11 maart een 25-jarige man uit het Gelderse Ede aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte sloeg bij een kaartjescontrole op het station in Dordrecht een beveiligingsbeamte. De 25-jarige was boos omdat hij er niet door mocht zonder kaartje. Hij wilde er persé langs om zijn trein te halen naar Rotterdam en wilde in de trein een kaartje kopen. De beveiligingsbeambte wees hem op de regels en liet hem niet door. Daarop werd de verdachte boos. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

MISHANDELING VRIENDIN
DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond 11 maart een 35-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De politie kreeg een melding dat er wat mis zou zijn in een woning aan de Sint Jorisweg. Ter plaatse bleek een vrouw te zijn mishandeld te zijn door de verdachte. De man is in verzekering gesteld.

MOBIELTJE
DORDRECHT- Zaterdagmiddag 12 maart kreeg de politie een melding dat twee mannen mobiele telefoons aan het verkopen zouden zijn op de Bagijnhof te Dordrecht. Het bike-team ging er naar toe en zag dat twee mannen er al snelwandelend vandoor gingen bij hun komst. Zij gingen hen achterna en hielden hen staande. Toen bleek dat zij een gestolen mobiel bij zich hadden, werden de twee aangehouden op de Sisarijs of Sarisgang. Het gaat om een 19- en een 20-jarige Amsterdammer. De eigenaar van een telefoniewinkel aan de Sisarijs heeft aangifte gedaan van diefstal.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op 12 maart is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Jacobahof te Dordrecht. Daarbij is geld, een dvd-speler en een fotocamera ontvreemd. De daders zijn waarschijnlijk via de regenpijp naar boven geklommen. In een woning aan de Jan Valsterweg is op 12 maart ingebroken waarbij het raam werd ingeslagen om binnen te komen. Daar zijn een computer met software gestolen. Uit een woning aan de Bosch te Zwijndrecht is op zaterdag 12 maart geluids- en beeldapparatuur, sieraden en een computer gestolen. De technische recherche heeft in deze gevallen onderzoek verricht naar sporen.

WINKELDIEF AGRESSIEF
DORDRECHT In een winkel aan de Korte Parallelweg te Dordrecht is zaterdagmiddag 12 maart een winkeldief door het personeel aangehouden. De 15-jarige jongen uit Dordrecht was agressief en gewelddadig toen medewerkers hem betrapten bij het stelen van een fles wijn. Daarop heeft de politie hem aangehouden. Hij bleek in het bezit van een mes, dat is inbeslaggenomen.

KLAP
DORDRECHT Een 18-jarige Dordtenaar is hard in zijn gezicht geslagen door een 36-jarige man uit Dordrecht op de parkeerplaats aan het P.A. de Kokplein te Dordrecht. Dat gebeurde nadat hij per ongeluk tegen de trekhaak van een auto was opgelopen, waarvoor hij zich nota bene excuseerde bij de bestuurder die was uitgestapt. De jongen moest zich door ambulancepersoneel laten helpen. De 36-jarige is door een beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bekende hij en was bereid om de schade aan het gebit van de 18-jarige te vergoeden. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

WEL ETEN, NIET BETALEN
DORDRECHT Zaterdagmiddag 12 maart is een 25-jarige Dordtenaar voor flessentrekkerij aangehouden in een restaurant aan het P.A. de Kokplein te Dordrecht. Hij had gegeten en gedronken, maar ging weg zonder te betalen. Het personeel hield hem echter tegen en waarschuwde de politie. De man is onder behandeling voor drugs- en alcholverslaving en bleek ook eerder al proletarisch gegeten te hebben elders. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Zondagochtend 13 maart rond 1.00 uur reed de politie na een melding van huiselijk geweld met spoed naar het Frida Katz-erf te Dordrecht. Een 37-jarige vrouw was mishandeld door haar 36-jarige vriend uit Sliedrecht. Zij bleek wonden aan hoofd, armen en benen te hebben omdat zij geslagen en geschopt was alsmede met het hoofd tegen de muur geslagen. Deze wist in eerste instantie te ontsnappen, maar werd even later die nacht na posten door agenten alsnog in de kraag gevat in dezelfde straat. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs en bagatelliseerde het gebeurde. Na aanhouding en verhoor is hij in verzekering gesteld. Hij zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

BESTELBUS GESTOLEN
DORDRECHT Een rode bestelauto van het merk Mitsubishi, kenteken VS-PZ-25, is zaterdagnacht 12 op 13 maart gestolen vanaf de Johannes Spaanstraat te Dordrecht. Hij behoort aan een 34-jarige Dordtenaar die in deze straat woont. In de auto bevond zich ook een emmer muurverf en drie pakken laminaat.

RUITEN VERNIELD
DORDREC HT Een 32-jarige Rotterdammer is aangehouden op zaterdag 12 maart omdat hij drie ruiten had vernield van een opvanghuis aan de Dubbeldamseweg Noord te Dordrecht. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

FIETS-ONDERDEEL-DIEVEN
DORDRECHT Na de melding van een verdachte situatie in de fietsenstalling op Station Zuid te Dordrecht, spoedden agenten zich op zaterdagavond 12 maart daar naar toe. Ter plekke zagen zij een fietslocker die openstond. Vervolgens gingen zij in de omgeving op onderzoek aan en troffen twee fietsers op de Cereslaan aan zonder licht die gelijkenis vertoonden met het signalement dat de tipgever had gegeven. Zij hielden de fietsers staande en zagen dat er een voorwiel en een spatbord naast de fietsen lagen. Bij fouillering bleek dat zij nog een zadel, een fietslicht en diverse gereedschappen onder hun kleding droegen alsmede een mes. Daarop zijn de verdachten aangehouden en ingesloten. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Dordrecht.

BRIL KAPOT
DORDRECHT Een 33-jarige vrouw uit Capelle a/d Ijssel is zondagochtend vroeg op 13 maart aangehouden nadat zij haar vriend, een 34-jarige Dordtenaar, geslagen had op de Willem de Rijkestraat te Dordrecht. Daarbij werd de bril van het slachtoffer vernield.