Politie Zuid-Holland-Zuid

13/3 weekend Hoeksche Waard

13-03-2005 - Nieuwsberichten district III

CONTROLE
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op vrijdagmiddag 11 maart van 14.00 tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Zinkweg. Het ging om een radarcontrole met staandehouding. In totaal werden 97 autos en 5 bromfietsen gecontroleerd. 22 personen begingen een overtreding; 21 keer een snelheidsovertreding en 1 keer geen verzekeringsplaat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 57 kilometer per uur waar 30 kilometer per uur is toegestaan.

OPGELICHT VOOR 23.000 EURO
S - GRAVENDEEL - Een bedrijf uit België is voor 23.000 euro opgelicht door een persoon die spullen had gekocht en dit af liet leveren op een adres aan de Mijlweg in s -Gravendeel. Dit gebeurde op vrijdag 11 maart tussen 15.00 en 17.30 uur.
Een 51-jarige man kreeg op 23 november vorig jaar in het Belgische Oostakker een klant in de zaak die een natuurstenen vloer, een sierschouw en 4 eiken houten kasten bestelde. De goederen moesten op 11 maart op de Mijlweg in s Gravendeel worden afgeleverd. Toen de eigenaar daar afgelopen vrijdagmiddag kwam, werden de spullen niet op een adres bezorgd maar overgeladen in een andere vrachtauto. De zogenaamde koper zei dat hij nog een deel van het geld moest pinnen en reed samen met de 51-jarige naar Ridderkerk. De oplichter stapte uit en zei geld te gaan opnemen. De man kwam echter nooit meer terug. De gedupeerde eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

DIEF ALSNOG IN DE KRAAG GEVAT
OUD-BEIJERLAND De politie heeft vrijdagmiddag 11 maart een 56-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd op heterdaad betrapt buiten een winkel aan de Torenstraat. Winkelpersoneel hield de man aan maar hij wist te ontkomen. De man werd op basis van zijn signalement in zijn woning aangehouden. Hij had vier pakken rode wijn en drie verpakkingen vleeswaren geprobeerd te stelen ter waarde van 35. na het betalen van een boete van 125 is de man heengezonden.

WONINGINBRAAK
NIEUW-BEIJERLAND Op zaterdag 12 maart is ingebroken in een woning aan de Sabinastraat te Nieuw-Beijerland. Men is vermoedelijk door het keukenraam naar binnen gekomen. De buit bestond uit een geldbedrag, sieraden en een reservesleutel van de auto. De technische recherche heeft onderzoek verricht.

VECHTPARTIJ
OUD-BEIJERLAND In de nacht van 12 op 13 maart deed zich een vechtpartij voor op een tot dan toe rustige avond in een jeugdgelegenheid aan de Spuidijk te Oud-Beijerland. De portiers werkten iedereen naar buiten toen de politie arriveerde. Een 30-jarige man uit Rotterdam had bij het dansen een kaakslag gekregen en was korte tijd bewusteloos. Zijn vriendin kreeg daarna ruzie toen zij het voor haar vriend opnam. Zij bloedde licht aan het gelaat. Uiteindelijk waren zon twintig personen bij de vechtpartij betrokken, waarvan de aanleiding nog onduidelijk is. Een 31-jarige Oud-Beijerlander liep een bloedende neus op. Toen iedereen buiten stond, sloeg een 25-jarige Klaaswaler uit boosheid door een autoruit heen van lieden die ruzie zouden hebben gemaakt met zijn vriendin. Dat leverde hem een wond aan zijn hand op. Een 27-jarige Oud-Beijerlander liep een bult en een hoofdwond toen hij de portiers geholpen zou hebben. De politie stelt een onderzoek in.

OVERLAST JEUGD AANGEPAKT
NUMANSDORP Een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Numansdorp zijn aangehouden nadat zij zich hinderlijk ophielden in de portieken van bejaardenwoningen aan de Burgemeester Henrylaan te Numansdorp op zaterdagnacht 12 maart. Na verhoor zijn zij met een bekeuring naar huis gestuurd.
PUTTERSHOEK Agenten betrapten op zondag 13 maart in alle vroegte drie jongeren die betrokken waren bij het in brand steken van bossages bij een pand aan de Eikenlaan te Puttershoek. De jongeren van 20, 20 en 27 uit Numansdorp en Puttershoek werden aangehouden en ingesloten.