Politie Zeeland


---


O-1401-2005 Vechtpartij in Renesse

Bij een vechtpartij tussen een onbekend aantal personen, op de Hogezoom in Renesse, zondag omstreeks 03.00 uur, raakte een 17-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland zodanig gewond aan zijn mond dat hij voor behandeling naar de HAP moest.
De vechtpartij ontstond naar aanleiding van een woordenwisseling. Een van de andere betrokkenen, een 19-jarige inwoner van dezelfde gemeente werd geschopt en geslagen en liep eveneens mondletsel op.


Z-1402-2005 Aanhoudingen in Terneuzen

Zondag omstreeks 01.15 uur werden in de Nieuwstraat in Terneuzen twee mannen en een vrouw aangehouden. Het betreffen een 30-jarige man uit Zandvoort, een 39-jarige man uit Terneuzen en een 29-jarige vrouw uit Axel.
De mannen was de toegang ontzegd tot een horecabedrijf., waarna zij slaags raakten met twee portiers. De twee verzetten zich bij hun aanhouding en de vrouw bemoeide zich hiermee. Nadat haar verschillende keren verzocht was om weg te gaan viel zij een agent aan waarna ook zij werd aangehouden. De drie zijn, na verhoor, in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld.

O-1403-2005 Automobilist 2x bekeurd
Op de Philipsdam in Bruinisse werd zondag om 16.50 een 20-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland tweemaal bekeurd.
Hij nam tegen de rijrichting in de rotonde terwijl hij bij het zien van de politie nog vlug zijn gordel wilde omdoen. Voor beide overtredingen kreeg hij een bekeuring.

Z-1404-2005 Hennep in beslag genomen
In de Oranjestraat in Terneuzen werd zondag om 19.30 uur een 24-jarige automobilist uit Ichtegem (B) aangehouden.
De man reed met hoge snelheid door de Guido Gezellestraat. Bij het zien van de politie sloeg hij de Oranjestraat in waar hij werd staandegehouden. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van 19,8 gram hennep. De hennep werd in beslag genomen en de man kreeg een boete van ¬ 220,-.

W-1405-2005 Diefstal en vernieling
Op een parkkreeg een boete van E 220,-.

W-1405-2005 Diefstal en vernieling
Op een parkeerplaats in de Glacisstraat in Vlissingen werd zondagavond een invaliden(motor)voertuig teruggevonden wat diezelfde middag tussen 17.00 en 19.30 uur in de Badhuisstraat werd weggenomen.
Aan het voertuig werden vernielingen gepleegd; de motor wilde niet meer draaien en een armleuning bleek kapot te zijn. Het schadebedrag is onbekend.

O-1406-2005 Bedrijfsinbraak
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een inbraak welke plaatsvond zondagmiddag in een bedrijfspand aan de Livingstoneweg in Goes.
De toegang werd geforceerd en er werden computerapparatuur en een muziekinstrument weggenomen. De totale waarde van de gestolen goederen bedraagt ongeveer duizend euro.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.