Digitale Gemeente Houten

Hockeycompetitie weer van start

zondag 13 maart 2005 - Bron: Hockeyclub Houten

Vorig weekend waren door de weersomstandigheden alle wedstrijden afgelast. Een fenomeen, dat al vele jaren niet was voorgekomen.

Daarom deze zondag de eerste wedstrijd na de winterstop. Voor Heren 1 van Hockeyclub Houten een uitwedstrijd, de return tegen Udenhout. Een tegenstander waarbij de eerste wedstrijd was geëindigd in een gelijkspel. Redenen genoeg om nu voor de volle winst te gaan.

De eerste helft begon Houten met veel pressie. Het middenveld werd direct door Houten gedomineerd, maar zij creëerden helaas geen grote kansen. Udenhout scoorde via een strafcorner het eerste doelpunt van de wedstrijd. De laag ingeslagen bal kon niet meer worden gestopt op de lijn.

Houten bleef echter domineren en zag dit beloond met een strafcorner. Een prima sleeppush hard in de rechter bovenhoek bracht gelijkspel. Vlak voor rust kreeg Houten nog een strafcorner. Ook deze werd benut en bracht de ruststand op 1-2.

Na de rust ging Houten voluit door met druk zetten. Udenhout zat er conditioneel behoorlijk doorheen maar wist desondanks op een aantal momenten gevaarlijk te worden. Houten creëerde nog een aantal fraaie kansen maar wist deze helaas niet te verzilveren.

Tot een paar minuten voor tijd een fraaie voorbereidende actie leidde tot het derde doelpunt voor Houten. Dit bracht de eindstand op 3-1. De eerste drie punten na de winterstop werden door Houten mee naar huis genomen. Een hoopvol begin van de tweede competitiehelft.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).