Digitale Gemeente Houten

Victum/IGCN C1 en B1 naar de hoofdklasse

zondag 13 maart 2005 - Bron: Victum/IGCN

Afgelopen zaterdag kwamen zowel Victum/IGCN C1 (in Leidschendam) als Victum/IGCN B1 (in Vlissingen) in aktie op de Nederlandse Kampioenschappen voor districtsteams. Vorig jaar was de A1 al eens vertegenwoordigd op een dergelijk toernooi en werd toen ook nog eens Nederlands kampioen. Nu traden de jongere leeftijdscategorieën van Victum/IGCN aan op dit hoge niveau. Het geeft aan dat de Houtense club flink in de lift zit, en dat de promotie van het eerste team gesteund wordt door een sterke jeugd erachter.

Victum/IGCN C1 van het trainersduo Jordi Versluis en Martijn Boers behaalden in Leidschendam een zeer knappe 3e plaats. Door deze geweldige prestatie heeft de C1 een promotie naar de hoofdklasse weten te bewerkstelligen. Victum/IGCN begon met een gelijkspel (3-3) tegen de latere kampioen Nieuwerkerk. Vervolgens werd met 4-2 gewonnen van het Eindhovense DSC waarna winst tegen het Amstelveense KVA voldoende zou zijn voor een finaleplaats. Helaas waren de gewiekste Amstelveners net te sterk (3-4) zodat Victum/IGCN om de 3e plaats mocht spelen tegen ASVD/Syconos uit Dronten. Die ploeg werd knap met 7-5 verslagen.

In Vlissingen, op het NK voor B-aspiranten, is Victum/IGCN B1 erin eveneens in geslaagd om promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Na een overweldigende start tegen De Hoeve (9-1), had ook het Alphense Tempo B1 , behoudens de slotminuten, weinig in te brengen tegen Victum/IGCN (8-6). Op dat moment was de hoofdklasse binnen, en leek daarmee de scherpte weg te vallen. De latere winnaar Korbis uit Waddinxveen profiteerde daar optimaal van, maar won geflatteerd: 3-11. In de wedstrijd om de 3e plaats speelden Victum/IGCN en Groen-Geel uit Wormer beiden een zeer matige wedstrijd, maar Victum/IGCN was net iets slechter en verloor onnodig waardoor de ploeg eindigde op de 4e plaats.

De dag eindigde met een kampioensfeest in de kantine van Victum/IGCN waar ook alle andere kampioenen van dit zaalseizoen in het zonnetje werden gezet.

Foto: Arjan Donker

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).