Ingezonden persbericht

Internet consult biedt gezondheidszorg besparingskans

ROTTERDAM, 20050314 -- MijnSpecialist.nl heeft een enquête verricht onder 200 van haar medische vragenstellers. Dertig procent (30%) van de respondenten geeft aan dat huisarts of specialist bezoek overbodig is geworden na beantwoording van de medische vraag.


Prof. Dr. Georg Hennemann, de directeur van de site, stelt: "Het resultaat wijst er op dat medisch consult via internet kosten bespaart. Niet alleen door minder doktersbezoek en aanverwante kosten, maar ook wordt het "economisch" tijdsverlies van de patiënt bespaard. Bovendien zou verminderd dokter bezoek, tijd vrij moeten maken voor die patiënten die wel naar de huisarts of specialist moeten".

De uitkomst van de enquête geeft ook aan dat tachtig procent (80%) van de respondenten tevreden is met het verkregen antwoord. Bij ruim veertig procent (40%) van de respondenten zijn de problemen verminderd of verdwenen zonder verder een bezoek aan een arts te brengen.

Alle reden om gezondheidszorg via internet te stimuleren, echter," daar wringt de schoen" volgens Prof Hennemann, "De regulering van e-Health, waar onder de vergoeding, worden door de overheid in te geringe mate gestimuleerd en ondersteund. Hierdoor komt de ontwikkeling te langzaam op gang. Ons onderzoek toont juist de kracht aan van het medium internet voor de gezondheidszorg. Hopelijk zijn de hier genoemde gegevens voor de beleidsmakers reden om grote vaart te zetten achter de ontwikkeling van e-Health in Nederland".

Over MijnSpecialist.nl
MijnSpecialist.nl (sinds 1997) biedt de vragensteller toegang tot een team van 35 ervaren medisch specialisten voor het afhandelen van medische vragen of problemen. De doelstelling is een eenvoudige en snelle toegang tot medisch specialistische zorg voor iedereen te kunnen bieden. MijnSpecialist is een objectief en onafhankelijk initiatief van medisch specialisten uit de reguliere gezondheidszorg.

NB: Bovengenoemde gegevens worden op maandag 14 maart 2005 door Prof Hennemann gepresenteerd op het "6e symposium Nationaal Platform E-Health. Plaats van bijeenkomst: Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, 3054 Rotterdam. Aanvang 16.00 uur, Sluiting 18.00 uur.




Ingezonden persbericht