Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 14-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanrijding onder invloed, bestuurder vlucht

AMERSFOORT In de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart ging een automobilist er na een aanrijding te voet vandoor.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding dat op de Blekersingel een automobilist gewond was geraakt bij een aanrijding. Ter plaatse troffen politiemensen een auto tegen een lantaarnpaal aan. De voorruit was kapot, waarschijnlijk door het hoofd van de bestuurder. Hij was niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig.

Politiemensen keken in de omgeving naar de bestuurder uit. De verdachte, een 43-jarige man uit Amersfoort, werd op de Gasthuislaan lopend aangetroffen. Hij had een bebloed gezicht, kennelijk doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was gekomen. Hij bleek veel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 640 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van de plaats van het ongeval. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Draaiende motor

LEUSDEN Op zondagochtend 13 maart viel de bestuurder van een bestelauto achter het stuur in slaap.

Rond 05.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Maanweg een bestelauto al tien minuten met draaiende motor stilstond. Ter plaatse troffen politiemensen inderdaad de auto met draaiende motor aan. De bestuurder zat met zijn ogen dicht achter het stuur en sliep kennelijk. De politiemensen openden het portier en direct kwam hen een alcoholwalm tegemoet. Zij spraken de bestuurder, een 33-jarige man uit Hoevelaken, aan en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 465 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Man mishandeld

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart werd een man op zijn neus geslagen.

Rond 04.50 uur bevonden twee 18-jarige jongemannen uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat. Eén van hen kreeg woorden met een bezoeker, omdat die bij het dansen op zijn tenen was gaan staan. Er ontstond een woordenwisseling en de andere 18-jarige jongen probeerde de zaak te sussen. Daarop kreeg hij van de bezoeker een harde vuistslag op zijn neus en zakte in elkaar. De verdachte liep vervolgens weg.

Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken. Zijn neus bleek niet te zijn gebroken. Hij deed aangifte van mishandeling en de politie zet een onderzoek naar de verdachte in.