Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 14 maart

* JONGEN TIJDENS PINNEN BEROOFD
VLAARDINGEN - Zondagmorgen omstreeks twee uur werd op het Veerplein een achttienjarige jongen uit Vlaardingen beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer had zojuist geld gepind, toen twee jongens hem benaderden. Terwijl één van de verdachten het geld uit zijn handen weggriste, sloeg de andere man hem in zijn gezicht. Vervolgens werd onder bedreiging van een mes de portemonnee van de jongen afgepakt. Met de buit vluchtten de twee berovers richting het Liesveld.


* RUIM VIJFENTWINTIG TON AARDAPPELS OVER WEGDEK NA ONGEVAL

HELLEVOETSLUIS - Als gevolg van een ongeval is zondagmiddag omstreeks één uur de Kanaalweg WZ geruime tijd voor het verkeer afgesloten geweest. Een 52-jarige bestuurder van een trekker met oplegger, afkomstig uit Maasdijk, was de macht over het stuur verloren. Vervolgens kwam hij met zijn auto in de berm terecht, botste tegen een vangrail, reed vervolgens weer de rijbaan op waarna de auto van het talud afgleed. Tijdens het eenzijdige ongeval brak de combinatie af waarbij de lading, ruim 25 ton aardappels, op het wegdek terecht kwam. Als gevolg van de opruimwerkzaamheden werd de Kanaalweg WZ gedurende zes uur afgesloten en werd het verkeer onder meer omgeleid via de busbaan. De 52-jarige bestuurder van de combinatie werd voor nader onderzoek vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Personeel van een hotel aan het Schouwburgplein trof zondagmiddag rond half vier, tijdens het schoonmaken, een vuurwapen aan in een kamer. Het vuurwapen, een revolver, werd overgedragen aan de politie. Deze stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het wapen.

Uitgave zondag 13 maart