Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 14 maart 2005

(


Hillegom/Voorhout Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zondag 13 maart een alcoholcontrole gehouden op de Leidsestraat in Hillegom en de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. In totaal werd bij 223 bestuurders de blaastest afgenomen. Drie bestuurders bleken meer te hebben gedronken dan de limiet van 220 ug/l. Van een van hen, een 52-jarige Noordwijker, is het rijbewijs afgenomen. Hij blies 600 ug/l. Het rijbewijs wordt altijd ingevorderd boven de 570 ug/l.


Noordwijk Diefstal kleding

Op vrijdag 11 maart omstreeks 13.20 uur hield de politie een 34-jarige man uit Leiden aan die even tevoren uit een winkel aan de Parallel Boulevard kleding en tassen had gestolen. De verdachte kreeg ook proces-verbaal voor belediging van een politieambtenaar. De verdachte wordt maandag 14 maart voorgeleid aan de officier van justitie.


Noordwijk Rijden onder invloed / aanrijding

Op zondag 13 maart omstreeks 00.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de parkeerplaats van de Abraham van Royenstraat. Een 36-jarige bestuurder uit Noordwijk reed achteruit uit een parkeerplaats en zag hierbij een 25-jarige bestuurder uit Noordwijk over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. Tevens reed de achteruitrijdende bestuurder nog tegen een naast hem geparkeerd staande auto. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 805 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Noordwijk / Noordwijkerhout Alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart heeft de politie een alcoholcontrole gehouden op de Gooweg en Beeklaan te Noordwijk en op de 's-Gravendamseweg te Noordwijkerhout. In totaal zijn 360 blaastesten afgenomen. Vijf bestuurders bleken onder invloed te verkeren. De hoogste uitslag van de ademanalyse was van een 33-jarige bestuurder uit Oegstgeest en was 600 ug/l (limiet 220 ug/l). Van deze bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Alle vijf de bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod.


Katwijk Aanrijding

Op zaterdag 12 maart omstreeks 16.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden in een achter om / poort aan de Weegschaal tussen een fietser en een voetganger. Door nog onbekende oorzaak kwam de fietser met de 5-jarige voetganger uit Katwijk in botsing. De onbekende fietser is afgestapt en heeft nog wel gevraagd naar de toestand van de voetganger, hierna is hij weggefietst. De voetganger heeft tengevolge van deze aanrijding een beenbreuk opgelopen. Gezocht wordt naar de ongeveer 15-jarige fietser om zich alsnog bekend te maken om de aanrijding verder af te handelen. Verder is de politie op zoek naar eventuele getuigen. Er kan gebeld worden naar 0900 - 8844.


Rijnsburg Openlijke geweldpleging / vernielingen

Op zaterdag 12 maart omstreeks 23.20 uur hield de politie een drietal jongeren aan, variërende in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar, komende uit Katwijk op de Duizendschoon. Zij hadden even tevoren met een groep jongeren voor een woning aan de Ridderspoor gestaan waarbij vernielingen aan een tuin werden aangericht en waarbij veel geluidsoverlast was. Bij het zien van de politie ter plaatse, werden er bierflesjes in de richting van de politie gegooid waarop de groep wegfietste. Hierbij werd ook nog een auto van een 58-jarige vrouw uit Katwijk beschadigd. Na verhoor werden de drie verdachten op zondag 13 maart omstreeks 11.10 uur heengezonden. De politie stelt nog een verder onderzoek in.


Rijnsburg Mishandeling

Op zondag 13 maart omstreeks 02.50 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 22-jarige man uit Rijnsburg op de Langevaart door een nog onbekende man. De man liep over de Langevaart toen hij aangesproken werd door een hem onbekende man. Hierop werd het slachtoffer in het gezicht geslagen waarbij hij letsel opliep aan zijn ogen en aan het gebit. De politie stelt een onderzoek in.


Oegstgeest Aanrijding met letsel

Op vrijdag 11 maart omstreeks 19.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde op de Lange Voort tussen een automobilist en een fietser. Een 67-jarige bestuurder uit Leiden gaf op de rotonde geen voorrang aan een 46-jarige fietser uit Oegstgeest die op de rotonde reed. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Leiden Aanrijding met letsel

Op vrijdag 11 maart omstreeks 15.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op een parkeerplaats op de Sperwerhof. Een 42-jarige bestuurder uit Leiden reed achter uit een parkeerplaats uit. Bij deze manoeuvre zag hij een 39-jarige bestuurster uit Leiden, die aan de rechterzijde van haar voertuig achter het open rechtervoorportier stond over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC.


Leiden Mishandeling

Op zaterdag 12 maart omstreeks 22.10 uur heeft de politie een 42-jarige man uit Leiden aangehouden die even tevoren in een horecagelegenheid aan de Haagweg een 50-jarige man uit Leiden had mishandeld. Aanleiding was een woordenwisseling. Het slachtoffer hield er verwondingen over aan het gezicht. Op zaterdag 13 maart omstreeks 12.00 uur is de verdachte heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden bij de rechter.

Leiden vechtpartij

In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart is in een horecagelegenheid aan de Lammermarkt in Leiden een korte vechtpartij geweest. Om nog onduidelijke redenen kreeg drie mannen om circa 4.00 uur het met elkaar aan de stok. Hierbij liep een 20-jarige inwoner van Oegstgeest lichte verwondingen op aan zijn oog. Twee inwoners van Leiden, 19 en 20 jaar, zijn aangehouden en na verhoor weer heengezonden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Leiden Man onder invloed rijdt door na aanrijding

De politie heeft zondag 13 maart een 67-jarige man aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding onder invloed. De man reed rond 23.30 uur tegen een geparkeerde auto op de Churchilllaan aan. Hierdoor botste de geparkeerde auto tegen een volgende geparkeerde auto aan en tegen een verkeersbord. Hierna reed de man door. Een oplettende getuige volgde de man en waarschuwde de politie. Deze kon de verdachte even later thuis aanhouden De ademanalyse wees 600 ug/l uit. De man krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Leiden Aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart vier Leidenaren aangehouden van 21, 26 (2X) en 27 jaar. Rond 03.00 uur kwam de melding dat er werd ingebroken in een bedrijf op de Beatrixstraat. In het bedrijf waren nog drie mensen - de eigenaar en twee vrienden - aanwezig. De eigenaar wilde de mannen niet binnenlaten; hij vertrouwde de situatie niet. Hierop sloeg één van de verdachten een ruit in van een deur om binnen te komen. Vervolgens hebben de verdachten meubilair van de zaak stukgegooid. Hierop belde de eigenaar van het bedrijf de politie en gingen de verdachten er per auto vandoor. Deze auto kon even later op de kruising Dellaertweg/Schipholweg worden klemgezet. Eén van de verdachten mishandelde een agent toen deze hem uit de auto wilde halen. Een agent die vervolgens een autoruit insloeg om de verdachte alsnog uit de auto te krijgen liep een snijwond op. Vervolgens konden de vier mannen worden aangehouden.


Voorschoten Aanhouding bij brand

De politie heeft zaterdag 12 maart een 52-jarige Voorschotenaar aangehouden op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning. Rond 19.45 uur kwam de melding dat er brand was in een portiekwoning. De brandweer rukte uit met twee autospuiten en een ladderwagen om het vuur te blussen. De man is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn brandwonden en verwondingen die hij opliep toen hij vanaf het balkon naar beneden sprong. De woning bevond zich op de eerste verdieping. Een relationeel conflict ligt mogelijk ten grondslag aan de brand.


Leiderdorp Hennepkwekerij aangetroffen na woninginbraak

Zaterdag 12 maart rond 4.30 heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen in een woning annex bedrijfspand aan de Bedrijvenweg, na een melding van een inbraak aldaar. De hennepplanten waren meegenomen. De huurder van het pand, een 24-jarige man uit Den Haag, is aangehouden.


Hazerswoude-Rijndijk Jongen mishandeld

In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart rond 2.45 heeft de politie twee jongens aangehouden van 16 en 19 uit Hazerswoude-Rijndijk. Eerder die nacht mishandelden zij een 16-jarige jongen uit Bodegraven, naar aanleiding van onenigheid op een feestje.


Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Vrijdagavond 11 maart rond 21.15 heeft de politie op de President Kennedylaan een 23-jarige inwoner van Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 745 ug/l; zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.


Alphen aan den Rijn Winkeldiefstal

Zaterdag 12 maart rond 17.15 bedreigde een nog onbekende jongen de eigenaresse van een winkel aan de Castellumstraat en vroeg om de dagopbrengst. Uiteindelijk ging hij ervandoor met enkele tientallen euro's. De politie stelt een nader onderzoek in.


Alphen aan den Rijn Auto's beschadigd door rijden onder invloed

In de nacht van vrijdag 11 maart op zaterdag 12 maart rond 1.30 heeft de politie een 25-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Hij raakte tijdens het inparkeren op de Nieuwstraat drie andere auto's, die beschadigd raakten. De man blies 380 ug/l. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Alphen aan den Rijn Mishandeling

Zondag 13 maart rond 4.00 uur is op het Stationsplein een 20-jarige jongen mishandeld door een groep van ongeveer 10 man. In een taxibus was onenigheid ontstaan, en werd de jongen geslagen en geschopt. Door tussenkomst van de chauffeur is de mishandeling gestopt. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.


Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed

Zondag 13 maart rond 19.40 heeft de politie aan de Genphoek een 54-jarige man uit Alphen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 845 ug/l; zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.


Ter Aar Aanhoudingen voor woninginbraak

Zondag 13 maart rond 4.30 heeft de politie op basis van getuigenverklaringen drie mannen aangehouden voor een woninginbraak aan de Pieter van Schravendijkstraat, kort daarvoor gepleegd. Het gaat om twee mannen van 20 en 21 jaar uit Alphen en een 18-jarige man uit Ter Aar. De bewoners van het pand waren niet thuis, vermoedelijk is niets weggenomen.

Bodegraven Aanrijding en rijden onder invloed
Op de Dammekant ontstond zondag 13 maart rond 19.00 uur een frontale aanrijding tussen twee personenauto's. Bij de aanrijding werd ook nog een langs de weg geparkeerde auto geraakt. Beide automobilisten, 36-jarige man uit Schoonhoven en een 77-jarige man uit Bodegraven werden voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie hield daar de Schoonhovenaar aan wegens het vermoeden dat hij ten tijde van de aanrijding onder invloed verkeerde. Omdat de ademanlyse bij de man niet lukte liet de politie een bloedproef van hem afnemen. De politie vorderde het rijbewijs van de Schoonhovenaar in en maakt proces-verbaal op.

Waarder Aanrijding
Een 75-jarige automobiliste uit Waarder verleende op de kruising Verlengde Tuurluur met het Oosteinde bij het richting veranderen geen voorrang aan een op de kruising rechtdoor rijdende 38-jarige automobilist uit Montfoort. Beiden trokken net op nadat het verkeerslicht voor hen op groen ging. De vrouw uit Waarder werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Nieuwerkerk a/d IJssel Mishandeling
De politie hield in de middag van zaterdag 12 maart een 37-jarige man uit Haastrecht en een 28-jarige man uit Rotterdam aan. Beiden kregen het die middag aan de 2e Tochtweg aan de stok met elkaar naar aanleiding van een zakelijk geschil. Dit liep uit op het slaan van elkaar. Daarbij werd ook een lodenpijp gebruikt. Over en weer werd geslagen. De Rotterdammer deed aangifte tegen de man uit Haastrecht. Ook zijn 21-jarige plaatsgenoot waarmee hij was deed aangifte. De Rotterdammer mocht na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer het politiebureau verlaten. De man uit Haastrecht is nog ingesloten. Over hem vindt nog overleg met de officier van justitie plaats.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onder invloed rijden
De politie controleerde op zondag 13 maart rond 04.50 uur op de Rijksweg A20 een 54-jarige automobilist uit Den Haag. Agenten zagen de man in zijn auto over de Rijksweg rijden met een snelheid van 60 km/h. Ook nam hij regelmatig de vluchtstrook mee. Bij het aanspreken van de bestuurder stelden de agenten al snel drankgebruik bij de man vast. Hij werd dan ook aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 660 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Zevenhuizen Vernieling
De politie hield zaterdag 12 maart rond 03.30 uur een 19-jarige jongen uit Den Haag en een 19-jarige jongen uit Zevenhuizen aan voor vernieling van een buitenspiegel van een langs de Burgemeester Klinkhamerweg geparkeerde auto. Toevallig zag de Zevenhuizense eigenaar van de auto het tweetal de spiegel van zijn auto aftrappen en waarschuwde onmiddellijk de politie. Onderwijl volgde hij het tweetal dat uiteindelijk door de politie kon worden ingerekend. De verdachten hebben aangegeven de schade te willen vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.


Gouda Kogeltje in oog
Een 15-jarige jongen uit Gouda kreeg zondag 6 maart op de Burgemeester Martenssingel een kogeltje van een luchtdrukwapen in het oog. De jongen fietste daar rond 16.30 uur toen hij plotseling iets in zijn oog voelde komen. In de loop van de week bezocht hij zijn huisarts die hem doorverwees naar het ziekenhuis. Vrijdag jl. werd daar operatief een kogeltje net naast zijn rechteroog, tussen neus en oog, weggehaald. Als het kogeltje een halve centimeter naar links was terechtgekomen zou dit fataal geweest kunnen zijn voor het oog. Zaterdag 12 maart werd aangifte gedaan bij de politie. De politie neemt aan dat het kogeltje is afgeschoten met een luchtdrukwapen en stelt een onderzoek in.

Gouda Aanrijding
Op zaterdag 12 maart rond 22.25 uur verleende een 22-jarige automobilist uit Gent op de kruising Lange Noodgodsstraat met de Oosthaven geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Gouda. Door de klap van de aanrijding draaide de auto van één van de mannen en raakte een daar fietsende 20-jarige Gouwenaar. Deze jongen brak daarbij vermoedelijk zijn been en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De automobilisten bleven ongedeerd.

Gouda Inbraak in woningen
Het afgelopen weekend werd in vijf woningen ingebroken. In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 maart werd er ingebroken in woningen aan de Willenskade, de P.C. Bothstraat en de Prinses Julanastraat. Van zaterdag 12 op zondag 13 maart werd er ingebroken in woningen aan de Max. Havelaarstraat en de Lange Groenendaal. In de meeste woningen kwam men binnen door via de brievenbus de deur te openen. De politie adviseert dan ook om altijd de deur op slot te draaien. Uit de woningen zijn pasjes, autosleutels en zijn diverse papieren gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Haastrecht Ongeval
Een 36-jarige motorrijder uit Rotterdam is op zondag 12 maart rond 14.00 uur op de Provincialeweg Oost met zijn motor onderuit gegaan. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. De man kwam in het water naast de weg terecht maar kon daar door passerende automobilisten op tijd uit worden gehaald. Met beenletsel werd de motorrijder overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Haastrecht Aanrijding en onder invloed
Een 29-jarige automobilist uit Oudewater nam vrijdag 11 maart rond 22.15 uur een bocht in de Provincialeweg Oost met vermoedelijk te veel snelheid. Bij het uitkomen van de bocht belandde hij op het weggedeelte voor tegenliggers en raakte daar een auto bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Gouda. Beide automobilisten bleven ongedeerd. Wel stelde de politie drankgebruik bij de man uit Oudewater vast en hield hem aan. De uitslag van zijn ademanalyse bedroeg 590 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Schoonhoven Mishandeling
Een 17-jarige jongen uit Gouda werd zaterdag 12 maart rond 22.20 uur op de kermis op het Doelenplein mishandeld door een groep nog onbekende jongeren. De politie kreeg melding van een vechtpartijd. Toen de agenten terplaatse waren was de amokmakende groep vertrokken. Het slachtoffer had een dikke neus en pijn aan het gezicht. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.


------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --