Politie Groningen

Persberichten maandag 14 maart 2005

Provincie Groningen 14-03-2005 -

Groningen: mannen aangehouden voor inbraak
De politie heeft zondagavond op een afgezette locatie aan de Landsteinerlaan in de stad waar een flatgebouw werd ontmanteld en afgebroken, een 39-jarige inwoner van Groningen en een 19-jarige inwoner van Zuidlaren aangehouden. Beide mannen waren via een kapot geknipt stuk gaas op het bouwterrein gekomen en bevonden zich in een van de flatwoningen toen de politie arriveerde. Kennelijk waren ze op zoek naar oude koperleidingen en ander bruikbaar materiaal. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: drugsdealer aangehouden
De politie heeft zondagmiddag in de binnenstad een drugsdealer aangehouden. De 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd door de politie staande gehouden op de Gelkingestraat, omdat hij daar als bromfietser reed zonder helm. Toen de agenten hem zouden aanspreken gaf hij weer gas en probeerde aan de politiecontrole te ontkomen. Het ging onder meer via de Grote Markt, Waagplein, Guldenstraat, Zwanestraat en uiteindelijk via de Vismarkt naar de Haddingestraat waar hij tot stoppen kon worden gedwongen. Daar ontdeed hij zich vermoedelijk van een zakje dope. Bij zijn aanhouding vonden de agenten ook nog een halve gram cocaïne in een van zijn zakken. Hij gaf toe dat hij drugs dealde, onder meer in de binnenstad van Groningen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: overval videotheek
Een nog onbekende man heeft zondagavond een videotheek aan de Beneluxlaan in Stadskanaal overvallen. De overvaller kwam de zaak binnen en riep aan de balie om geld. Toen daar niet op gereageerd werd trok de man een mes en bedreigde daarmee de 18-jarige medewerkster en haar vriend. Er ontstond een worsteling tussen de overvaller en de vriend (20). De laatste kwam tijdens de worsteling te vallen en liep lichte verwondingen op. De medewerkster gaf daarop geld aan de verdachte die er daarna vandoor ging. Hij maakte enkele honderden euros buit. De politie heeft direct na de overval een onderzoek ingesteld. Daarbij is een speurhond ingezet. De dader kon echter niet worden aangehouden.

Veendam: aanhouding na ruzie in café
De politie heef zondagnacht een 38-jarige man uit Veendam aangehouden na een ruzie in een café een het Boven Oosterdiep in Veendam. De verdachte gooide een glas naar de caféhouder nadat die het sluitingsuur van het café had aangekondigd. De kroegbaas werd niet geraakt maar het glas vernielde wel een spiegel en een fles drank. De verdachte werd bij de komst van de politie niet meer aangetroffen. Kort daarop werd de auto van de café-eigenaar beschadigd doordat iemand er tegels tegenaan gooide. In de directe omgeving troffen agenten de man aan die in het café met het glas had gegooid. De verdachte vluchtte maar rende een doorlopende steeg in. Hij kon met moeite worden overmeesterd en werd aangehouden. Daarbij werd gebruik gemaakt van pepperspray. De verdachte uitte ernstige bedreigingen naar de politiemensen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles regio: zondag
Onstwedde: Kampweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 164 voertuigen, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 120 km.
Appingedam: Woldweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 72 voertuigen, aantal overtredingen: 1. (hoogst) gemeten snelheid: 77 km.