Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht 14-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Weer teveel op

RHENEN In de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart bleek een automobilist weer teveel te hebben gedronken.

Rond 02.35 uur werd een 33-jarige automobilist uit Elst (Ut.) op de Cuneraweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 595 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tevens bleek dat hij een ontzegging tot het besturen voor een motorrijtuig had, omdat hij al eerder was geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en in strijd met de rij-ontzegging. Zijn auto werd in beslag genomen.

Onder invloed

LEERSUM / VEENENDAAL / DOORN In de nacht van zondag 13 op maandag 14 maart werden drie automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 00.25 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de rotonde aan de Darthuizerpoort in Leersum tegen de richting in reed. De automobilist, een 21-jarige man uit Leersum, werd staande gehouden en bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 500 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Rond 00.40 uur werd op de Kamperfoelie in Veenendaal een 42-jarige automobilist uit Veenendaal aan een controle onderworpen. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 335 ug/l, iets meer dan 1,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Rond 01.05 uur werd een 39-jarige automobilist uit Doorn op de Amersfoortseweg in Doorn gecontroleerd. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 375 ug/l, meer dan 1,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van respectievelijk vijf, twee en drie uur.