Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht 14-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Zwaar onder invloed

HUIS TER HEIDE Op zondagavond 13 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij kennelijk veel te veel had gedronken.

Rond middernacht controleerden politiemensen een 45-jarige man uit Huis ter Heide op de Amersfoortseweg. De automobilist stapte uit zijn auto en bleek niet meer op zijn benen te kunnen staan en hij rook erg naar alcohol. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kat gedood bij inbraak

ZEIST In het weekend heeft een kat een inbraak niet overleefd.

Op zondag 13 maart ontdekte de 32-jarige bewoner van een woning aan de De La Reylaan dat er tussen vrijdagavond 11 maart en zondagochtend in zijn woning was ingebroken. Tot zijn ontzetting zag hij dat één van zijn poezen, 13 jaar oud, kennelijk door een inbreker zo hard was geschopt, dat de poes daaraan is overleden. De poes was altijd zeer aanhalig en liep direct op iedereen af die in zijn buurt kwam. Kennelijk werd dat hem dit keer noodlottig. De andere poes bleek niet gewond te zijn. Bij de inbraak werd foto- en videoapparatuur gestolen.

Getuigen die tussen vrijdagavond 11 maart en zondagochtend 13 maart iets verdachts hebben gezien in of in de omgeving van de woning, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Vriendenruzie

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 maart kregen twee vrienden het met elkaar aan de stok. Eén raakte buiten bewustzijn.

In de nacht was een 26-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg met twee vrienden uit dezelfde woonplaats wezen stappen. Toen zij zich op weg naar huis lopend op de Vossenkamp bevonden, maakte de 26-jarige man een opmerking naar één van de vrienden (leeftijd onbekend). Dat viel kennelijk niet in goede aarde: de 26-jarige man kreeg een trap tegen zijn kaak, werd om zijn nek beetgepakt en naar de grond gewerkt. De verdachte hield hem daarop zo lang om zijn hals vast, dat hij het bewustzijn verloor. De andere vriend, een 22-jarige Drieberger, trok de verdachte van het slachtoffer af, waarna de verdachte wegliep. Het slachtoffer kwam kort daarna weer bij.

De 26-jarige Drieberger is in het ziekenhuis onderzocht en hield een schaafwond en een pijnlijke kaak aan de trap over. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.