Ingezonden persbericht

Technicum lanceert websites voor bestrijding jeugdwerkloosheid

Almere, 14 maart 2005

Technicum Uitzendbureau, onderdeel van het beursgenoteerde United Services Group en gespecialiseerd in het uitzenden én detacheren van technisch uitvoerend personeel, heeft in het kader van de bestrijding van jeugdwerkloosheid de website www.leertraject.nl gelanceerd. Deze website is de derde in een serie. Eerder werden de websites www.werkenmetjehanden.nl en www.snuffelstage.nl al ontwikkeld om jongeren makkelijker kennis te laten maken met beroepen in de technische sector. Vorig jaar is Technicum een nauwe samenwerking gestart met de Taskforce Jeugdwerkloosheid om de strijd aan te gaan met de jeugdwerkloosheid in Nederland. Technicum heeft zich tot doel gesteld om 1500 leerarbeidstrajecten en 500 snuffelstages te genereren. In dit kader heeft Technicum nu ook de websites ontwikkeld, waardoor jongeren makkelijker kennis kunnen maken met technische beroepen en de drempel om te solliciteren naar een baan of stageplek lager wordt.

Www.leertraject.nl en www.werkenmetjehanden.nl zijn sites die zich richten op jongeren die willen werken én leren in de techniek en bij bedrijven die een dergelijk leertraject willen aanbieden. Voor jongeren die ook graag aan het werk willen in de uitvoerende techniek, maar nog niet beschikken over de juiste vooropleiding of werkervaring, organiseert Technicum zogenaamde snuffelstages. Tijdens een stage van 1 tot 3 maanden kan de jongere dan kennis maken met het vak én de bedrijfstak. Voor deze groep jongeren is de website www.snuffelstage.nl ontwikkeld.

Met de campagne voor bestrijding jeugdwerkloosheid is in het afgelopen jaar al flink succes geboekt. Technicum heeft al vele jongeren vanuit een werkloze situatie aan een stageplaats of technische baan geholpen. Ook bemerkt Technicum dat veel meer jongeren interesse tonen voor technische beroepen en zich meer verdiepen in de mogelijkheden van een technisch beroep en eventuele (bij)scholing. Hoewel de campagne tot dusver succesvol verloopt, is er volgens Patrick van der Ploeg, directeur van Technicum, nog veel werk aan de winkel. Jongeren weten nog te weinig over de mogelijkheden van een technisch beroep en hoe ze kennis kunnen maken met techniek. De drempel moet nog meer worden verlaagd. De websites die we hebben ontwikkeld helpen hier zeker bij. Ook de voorlichtingsdagen op scholen door het hele land moeten jongeren meer inzicht geven in de mogelijkheden tot scholing en arbeid in de techniek , aldus van der Ploeg.

Profiel Technicum Uitzendburo

Technicum Uitzendburo is gespecialiseerd in het uitzenden en detacheren van technisch uitvoerend personeel op vmbo- en mbo-niveau. Het heeft meer dan 20 vestigingen in Nederland. Technicum maakt deel uit van United Services Group N.V. United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Portugal op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam.

Noot voor redactie,