Ingezonden persbericht


Imation en Trek 2000 sluiten overeenkomst

Imation verzorgt wereldwijde distributie Trek's ThumbDrive en overige USB-opslagproducten


Schiphol-Rijk, 14 maart 2005 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, en Trek 2000 International, leverancier van draagbare USB-opslagproducten, zijn overeengekomen om gezamenlijk verwisselbare USB-opslagproducten op de markt te brengen. Imation zorgt voor de wereldwijde distributie en Trek brengt haar technologie in de overeenkomst in. Financiële gegevens worden niet bekend gemaakt, maar Imation is voornemens een minderheidsbelang in Trek te nemen, dat met name immateriële activa zal* opleveren.

"De overeenkomst biedt voordelen voor onze klanten", zegt Henn Tan, voorzitter en CEO van Trek. "Imation's wereldwijde marketing- en distributienetwerk, in combinatie met Trek's technologische expertise, stelt ons in staat om snel nieuwe verwisselbare USB-opslagproducten te ontwikkelen en op de markt te brengen."

USB
USB (Universal Serial Bus) is de standaard op bijna alle nieuwe computers. USB Flash Drive wordt volgens USB Flash Drive Alliance (UFDA) hét opslagformaat van 2005. Dit is gebaseerd op onderzoeken van marktanalisten zoals Gartner Dataquest, Semico Research en Web-Feet Research. Uit Gartner-onderzoek blijkt dat de markt voor USB Flash Drives in 2008 al een omzet van drie miljard dollar zal vertegenwoordigen.

De overeenkomst met Trek biedt Imation de mogelijkheid om haar USB 2.0 Swivel Flash Drive-productreeks uit te breiden. "Imation heeft een zeer breed assortiment verwisselbare opslagproducten", zegt Frank Russomanno, COO en vice president Imation. "Trek's innovatieve producten worden wereldwijd gezien als gebruiksvriendelijke, kwalitatief-hoogwaardige oplossingen voor USB-producten. Dankzij onze marktkennis en distributienetwerk kunnen wij nu Trek's ThumbDrive-producten wereldwijd verspreiden. En met de sterk toegenomen vraag naar verwisselbare opslagproducten, kijken we uit naar het ontwikkelen van nieuwe oplossingen."

"De overeenkomst tussen Imation en Trek laat zien hoe bedrijven wereldwijd kunnen samenwerken. ThumbDrive is een product dat door Trek in Singapore is ontwikkeld en dankzij de wereldwijde aanwezigheid van Imation, zijn we in staat om het product mondiaal op de markt te brengen", aldus de heer Henn Tan.

Overeengekomen is dat Imation de verkoop, marketing en distributie verzorgt van Trek's USB- opslagproducten, waartoe ook Trek's ThumbDrive behoort. Imation en Trek zullen in de komende periode meer informatie over de samenwerking aan hun klanten verschaffen.

Trek 2000 International
Trek 2000 International Ltd (SGX:TREK) produceert en levert innovatieve draagbare USB-opslagproducten waarop diverse patenten rusten. De ThumbDrive is een van Trek's bekendste. Tijdens CeBIT 2005 heeft Trek de laatste telg uit de ThumbDrive-familie getoond, de ThumbDrive 0,85 inch Mini Disk Drive met een opslagcapaciteit variërend van 2 tot 4 gigabyte.

Andere producten zijn MP3-spelers, schijven met ingebouwde camera's en biometrische schijven, ontwikkeld voor toepassingen waar vingerafdrukherkenning vereist is.

Trek heeft naast een kantoor in Nederland, vestigingen in China, de Filippijnen, Hong Kong, India, Japan Maleisië, Singapore, Thailand en de Verenigde Staten. Meer informatie biedt de website www.trek2000.com.sg

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische- en optische- verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Met meer dan driehonderd patenten en dankzij meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In december 2004 had Imation wereldwijd 2550 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

PublieksWerk B.V. Imation International B.V.
Marije Verdouw Pascal de Boer
00 31 (20) 486 21 39 00 31 (20) 654 21 60
marije@publiekswerk.nl pdeboer@imation.com
PublieksWerk / Imation 2/2

*
in de vorm van technologische kennis en patenten
PublieksWerk / Imation 1/2