---


---

Foto: Sonja Tol heeft de stijgende lijn weer te pakken (Fabienne Wink-Bruys)

Successen voor Tol en Kocabas

14-3-2005 10:50:00

Degenschermster luitenant ter zee der tweede klasse Sonja Tol heeft zondag (13 maart) de 5de plaats behaald in de Wereldbekerwedstijd van Athene. In de kwartfinale werd zij met 15-11 uitgeschakeld door de Duitse Imke Duplitzer. Met het bereiken van de laatste acht maakte de Haagse marineofficier een eind aan een serie minder succesvol verlopen wedstrijden in de afgelopen weken.

Na op de eerste dag te zijn vrijgesteld van voorrondepartijen, schakelde Tol bij de beste 64 schermsters eerst de Française Jeanne Colignon uit met 15-13. Bij de beste 32 won ze met 15-5 van Eva Vybornova (UKR). Vervolgens was ze bij de laatste zestien te sterk voor de Zweedse Sophie Haarlem (15-14). "Ik ben tevreden met mijn resultaat vandaag. Ik hoop de stijgende lijn nu weer te pakken te hebben. Op het Militair Wereldkampioenschap in Italië begin april hoop ik net als vorig jaar weer te kunnen gaan voor een medaille", aldus Tol.

Ook op een ander sportfront viel dit weekend een succes te noteren. Bokser Hüsnü Kocabas boekte zaterdagavond in de Bundesliga een ruime overwinning op de voormalige Duitse kampioen Jürgen Demmin in de klasse tot 60 kg. In de topontmoeting tussen de beste twee amateur boksverenigingen van Duitsland zegevierde de wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee met 36-13.

In een sfeervolle Ulrich Haberland sporthal was zijn vereniging Bayer Leverkusen gastheer in de competitiewedstrijd tegen Velbert BC. Kocabas was van meet af aan de dominante bokser. In de eerste ronde had hij al een voorsprong van 7 punten te pakken, die hij in de resterende drie ronden gestaag uitbouwde. "Ik ben heel tevreden, het liep lekker al was ik in het begin wat te gretig", analyseerde Kocabas na afloop. Foto: Hüsnü Kocabas, gretig en tevreden