Gemeente Oirschot

Een hoop ergernis

de lusten maar ook de lasten!

Enkele weken geleden heeft de gemeente een folder uitgegeven om iedereen nogmaals op de regels voor hondenbezitters te wijzen en te waarschuwen dat er gecontroleerd zou worden op het naleven van deze regels. De afgelopen weken is er door de politie en de handhavingsambtenaar van de gemeente gecontroleerd.

Het goede nieuws is dat er maar weinig bekeuringen zijn uitgeschreven. Gebleken is dat bijna alle hondenuitlaters in het bezit waren van een opruimmiddel en goed op de hoogte waren van de voorschriften.

Dit wil helaas niet zeggen dat de overlast nu ineens een stuk minder is. Integendeel. Gebleken is dat de volle opruimmiddelen niet altijd op de juiste wijze in afvalbakken worden gedeponeerd. Diverse plantsoenen liggen bezaaid met volle zakjes hondenpoep. Het bij zich hebben van een opruimmiddel is blijkbaar geen garantie dat de hondenpoep niet in de struiken, plantsoenen of zelfs in de bomen terechtkomt.

Al met al toch een hoop ergernis. De komende tijd zal de gemeente weer regelmatig aandacht besteden aan deze problematiek. Het is heel erg jammer dat het nodig is te controleren op naleving van regels die eigenlijk zo vanzelfsprekend zijn. Met een beetje inzet van alle hondeneigenaren zal de hoop ergernis al snel een klein hoopje kunnen worden.