NOS

Hans Laroes leidt nieuwe nieuwsafdeling NOS

Hans Laroes, hoofdredacteur van het NOS Journaal, is met ingang van 14 maart benoemd tot hoofdredacteur van de nieuw te vormen multimediale nieuwsafdeling binnen de NOS. Deze afdeling, die in het najaar van 2005 van start gaat, bestaat uit de huidige programma-afdelingen NOS Journaal, NOS Actueel, NOS Radio 1 Journaal, NOS Radionieuws, NOS Met het Oog op Morgen en de nieuwsredacties van NOS Internet en NOS Teletekst. Door zijn benoeming wordt Laroes journalistiek eindverantwoordelijk voor de gehele nieuwsvoorziening van de NOS.

De bundeling van alle NOS-nieuwsprogrammas past in het beleid van de NOS om haar nieuwsaanbod via zoveel mogelijk informatiedragers (multimediaal) aan een zo groot en breed mogelijk publiek aan te bieden. Door de vorming van één multimediale nieuwsafdeling verwacht de NOS de beschikbare menskracht en middelen nog efficiënter in te kunnen zetten en zo een kwaliteitsverbetering te bewerkstelligen. Daardoor komt er bijvoorbeeld meer ruimte om nieuwsonderwerpen verder uit te diepen en om meer aandacht te geven aan specifieke doelgroepen zoals jongeren.

De komende maanden zal de multimediale nieuwsafdeling van de NOS verder worden ingevuld met de benoeming van adjunct-hoofdredacteuren, chefs, eindredacteuren en redacteuren. Hoofdredacteur Laroes zal daar intensief bij betrokken zijn. Naar verwachting in oktober 2005 verhuizen alle NOS-nieuwsprogrammas naar de derde verdieping in het Videocentrum op het Mediapark, die op dit moment wordt omgebouwd tot NOS nieuwsvloer.

Een soortgelijke operatie als bij NOS Nieuws zal er ook bij NOS Sport gaan plaatsvinden. Naar verwachting zal de nieuwe multimediale sportafdeling van de NOS in het voorjaar van 2006 op een eveneens nieuw in te richten NOS sportvloer van start gaan.

Hans Laroes (49) is sinds 3 juli 2002 hoofdredacteur van het NOS Journaal. Vanaf 1988 werkt Laroes in diverse functies bij het NOS Journaal. Eerst als verslaggever/presentator bij de Haagse redactie van het Journaal, later in Hilversum waar hij in juli 1997 adjunct-hoofdredacteur werd. In 1999 volgde zijn benoeming tot plaatsvervangend hoofdredacteur en in 2000 tot operationeel hoofdredacteur.