Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, { CREATEDATE

Grote drukte op kinderboerderij vorig jaar

Het afgelopen jaar is kinderboerderij De Heuvel weer zeer druk bezocht. Met in totaal 59.000 bezoekers was het een absoluut topjaar.
Dat kinderboerderij De Heuvel in een grote behoefte voorziet is duidelijk. Gedurende het hele jaar is het druk. Extra druk is het in de weekenden en tijdens de themaactiviteiten. Gedurende het jaar worden er tien activiteiten georganiseerd. De meeste van deze activiteiten vinden plaats op zondagmiddagen.
Afgelopen jaar zijn de activiteiten bezocht door 9.575 personen. Absolute topper was de lammetjesdag, die gehouden is op eerste paasdag met een bezoekersaantal van 1.600! Jaarlijks trekt ook de levende kerststal in twee uur tijd op kerstavond vele bezoekers. Afgelopen jaar waren dit er ondanks het slechte weer op kerstavond 1.000.
Naast een aantal activiteiten dat ieder jaar terugkeert zoals lammetjesdag, het schaapscheerdersfeest, Kampvuur en de levende kerststal worden er ieder jaar andere thema's uitgewerkt. In 2004 waren dat de tuin natuurlijk, kasteeldag, kleuren, dieren in ons leven en paddestoelen. Om deze bezoekersstromen in goede banen te leiden, helpen tijdens iedere activiteit tussen de 15 en 25 vrijwilligers mee.