Ingezonden persbericht

Willemstad, Curaçao 14 maart 2005

Persbericht Curaçao Dolphin Academy door Hilde G. Gerlofs

Jazz wonderkind Matt Savage bezoekt Curaçao Dolphin Academy

Matt Savage is een beroemde jazz muzikant, ook al is hij nog maar 12 jaar oud. Het klinkt bijna ongelofelijk, maar toch heeft deze fenomenale pianist met zijn 12 jaar al 5 CD's op zijn naam staan. Hij is al eens vergeleken met Mozart en is te gast geweest in talloze TV programma's in de Verenigde Staten. Om een muzikaal genie te zijn op zo'n jonge leeftijd is een wonder op zich, maar nog verrassender is het feit dat Matt autistisch is.

Matt was afgelopen weekend op Curaçao om op te treden voor de Autism Association Curaçao (AAC). Zijn groep, "the Matt Savage Trio" trad afgelopen zaterdag op bij Landhuis Brakkeput Mei Mei om geld in te zamelen voor het helpen van autistische kinderen op Curaçao.

Matt en zijn moeder hebben altijd al de droom gehad ooit eens te mogen zwemmen met dolfijnen. Deze droom kwam afgelopen vrijdag uit, toen zij samen uitgenodigd waren om bij de Curaçao Dolphin Academy een Dolphin Swim te komen doen. Het was voor Matt fijn om iets ontspannends te kunnen toen tussen zijn veelseisende activiteiten door. Zowel Matt als zijn moeder Diane genoten enorm van de interactie met de dolfijnen, ze waren echt in de zevende hemel tijdens hun activiteit!

Hoewel Matt een 'gewone' Dolphin Swim deed, is er op Curaçao ook een instelling die gespecialiseerd is in het bieden van dolfijnentherapie aan kinderen met verschillende afwijkingen, bijvoorbeeld autisme. Het Curaçao Dolphin Therapy and Research Center (CDTC) helpt kinderen zich te ontwikkelen en door middel van gestructureerde dolfijnentherapieprogramma's hun grenzen te verleggen.

Therapie met behulp van dolfijnen, onder leiding van gespecialiseerde therapeuten, combineert zowel traditionele als nieuwe therapiemethoden met de interactie met een dolfijn. Voor elk kind wordt een passend programma samengesteld voor aanvang van de echte therapie. Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat speciaal getrainde dolfijnen de problemen van de kinderen aanvoelen en het kind kunnen helpen beter te communiceren.

Matt had uiteraard geen tijd om een volledig therapie programma te volgen. Hij had wel heel erg veel plezier tijdens zijn Dolphin Swim en hij blijft werken aan bewustwording op het gebied van autisme!

Voor meer informatie

Contactpersoon persbericht: Hilde G. Gerlofs communication@dolphin-cademy.com

Dolphin Academy www.dolphin-academy.com

Dolphin Therapy www.cdtc.an

Matt Savage www.savagerecords.com

Hilde Gerlofs

Marketing, Communication & PR
Curaçao Dolphin Academy
Communication@dolphin-academy.com

http://www.dolphin-academy.com
The Science behind the Smile!
Phone: (599-9) 465-8900
Fax: (599-9) 465-8300
---

Copyright © 2004 The Dolphin Academy® Willemstad, Curacao, Netherlands Antilles.

Persbericht voorwaarden:

http://www.dolphin-academy.com/ned/nieuws/persbericht-regels.htm