BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 10 februari 2005

POPULAIRE BBC-SERIE HUSTLE BIJ BNN

Vanaf 14 maart start BNN met de Engelse serie Hustle. Deze stijlvolle serie zit vol actie, humor en intriges en volgt de avonturen van een bende ervaren oplichters in Londen. De serie draait om Mickey Stone (Adrian Lester) die het brein achter elke actie is en hij wordt bijgestaan door veteraan oplichter Albert Stroller (Robert Vaughn), glamour 'actrice' Stacie Monroe (Jamie Murray) en expert Danny Blue (Marc Warren).

Ondanks het feit dat ze oplichters zijn, opereert het team vanuit de filosofie dat er niemand wordt opgelicht die het niet kan betalen. Hun voorkeur gaat uit naar gewetenloze zakenmensen en bedrijven. Deze bende zweert bij de ongeschreven regel 'alleen de gierigaards te grazen nemen'. In de eerste aflevering komt Mickey 'Bricks' Stone net uit de gevangenis waar hij een straf uitzat voor het mishandelen van het vriendje van zijn vrouw. Hij is onrustig, heeft zin in een beetje actie en hij verzamelt een team oplichters om zich heen om een grote actie te beramen. Zijn laatste, want daarna gaat hij met pensioen.

In Engeland heeft de BBC de serie vorig jaar voor het eerst uitgezonden en de kritieken waren lovend. Niet alleen vanwege de verhaallijn, maar ook vanwege de geweldige cast. Zo spelen onder andere Adrian Lester (Primary Colors), Robert Vaughn (The Man from UNCLE, Bullit) en Robert Glenister (The Vice) een belangrijke rol. De serie is geproduceerd door Jane Featherstone die ook de serie Spooks en Comfortably Numb produceerde. Op maandag 24 februari geeft zij in de Balie in Amsterdam een lezing in de lezingenreeks Inspiratie uit het buitenland, over kwaliteitsdrama op televisie. Deze reeks wordt georganiseerd door het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Vanaf 14 maart wordt de populaire serie iedere maandag van 23.00 uur tot 23. 55 uur uitgezonden bij BNN op Nederland 2.