Gemeente Apeldoorn

Inloopbijeenkomst woningbouwproject Europaweg/Koning Stadhouderlaan op 14 maart

Op maandag 14 maart a.s. is er van 16.00 tot 20.00 uur in het stadhuis een inloopbijeenkomst over het woningbouwproject op de hoek Europaweg/Koning Stadhouderlaan. De gemeente Apeldoorn en Bemog Projectontwikkeling uit Zwolle hebben het voornemen om op deze locatie, het huidige terrein van de voormalige Volvo-garage, over te gaan tot de realisatie van 90 luxe huurappartementen.

Bemog Projectontwikkeling zorgt voor de realisatie van het bouwplan en het inrichtingsplan. Het ontwerp van het nieuwe appartementencomplex is ontwikkeld door Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt b.v. architectuur. Het bouwplan houdt in dat de voormalige Volvo-garage wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komen drie gebouwen met daarin 90 luxe huurappartementen. Het appartementencomplex telt 4 tot 8 verdiepingen. De verwachting is dat eind 2005, begin 2006 zal worden begonnen met het realiseren van dit bouwplan.

Bij het appartementencomplex komt een ondergrondse parkeergarage. Daarnaast zal het openbaar gebied worden aangepast aan de zuidzijde van de Hoge Dries, tegenover de voormalige Volvo-garage. Voor de inrichting van de openbare ruimte rond het nieuwe appartementencomlex heeft MTD Landschapsarchitecten een plan gemaakt. Om de plannen te kunnen realiseren, zal een aantal procedures moeten worden doorlopen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

De projectontwikkelaar, architect, landschapsarchitect en de gemeente Apeldooorn zijn tijdens de inloopbijeenkomst aanwezig om de plannen en procedures toe te lichten.

Voor het laatst bijgewerkt op: 11-mrt-2005 11:50