Gemeente Assen



Telefoon
0592-366911

Werkzaamheden Roldertunnel

Assen, 4 maart 2005

Vanaf maandag 14 maart wordt er weer aan de Roldertunnel gewerkt. Tot en met eind mei 2005 zal de noordzijde van de tunnel worden gerenoveerd. Dit is het gedeelte aan de toekomstige woonwijk het Palet. Ook zal de nieuwe fiets/voetgangersbrug worden afgebouwd waarmee vorig jaar is gestart. Het autoverkeer zal nagenoeg geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de zuidzijde van de tunnel.

Wat gaat er gebeuren met de Roldertunnel?
De wanden aan de noordzijde worden voorzien van de fraaie kleuren blauw en geel. Op de wanden ter hoogte van de Overcingellaan worden zes kunstpanelen aangebracht. De fiets- en voetpaden worden uitgevoerd in asfalt, zodat er duidelijk sprake is van comfortverbetering. Er worden nieuwe lichtmasten geplaatst die ook de fiets en voetpaden verlichten. De fiets/voetgangersbrug wordt verder afgebouwd en wordt voorzien van kleuren en verlichting. Verder zal de aansluiting aan de Steendijk worden gerealiseerd. De aansluiting aan de toekomstige woonwijk het Palet zal naar verwachting in de loop van dit jaar als tijdelijke aansluiting worden uitgevoerd.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?
Van maandag 14 maart tot en met vrijdag 27 mei 2005 wordt er gewerkt aan de noordzijde van de Roldertunnel. De tunnel is voor het autoverkeer volledig toegankelijk. Wel kan er tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe fiets/voetgangersbrug enige vertraging ontstaan in de doorgang.
Het verkeer zal mogelijk één of meerdere dagen over één rijbaan worden geleid.
Deze tijdelijke afzettingen worden uitgevoerd tussen 9.00 uur en 16.00 uur

Waarlangs worden fietsers en voetgangers geleid? Fietsers en voetgangers worden aan de zuidzijde door de tunnel geleid. De omleidingroute wordt met borden aangegeven.