Gemeente Deventer

Week 9, 4 maart 2005

INTENSIVERING SAMENWERKING DEVENTER MET SIBIU

Meer dan twintig vertegenwoordigers van het Kernteam Interregionale Samenwerking Nederland - District Sibiu, de Stichting Deventer-Roemenië en de gemeente Deventer verblijven van 14 tot en met 18 maart in Sibiu, Roemenië om allerlei lopende projecten door te spreken en af te ronden.

Het Kernteam Interregionale Samenwerking doet, op verzoek van de gemeente en het district Sibiu samen met de gemeenten Deventer en Zwolle en het Organisatie adviesbureau Hiemstra & De Vries, een onderzoek naar de trainingsbehoefte in het kader van de organisatieontwikkeling van de lokale overheden. Daarnaast wordt een training programmamanagement verzorgd voor een tiental personen dat aan Sibiu-kant de samenwerking met Deventer coördineert. Eveneens wordt een plan besproken hoe partnersteden een bijdrage kunnen leveren aan âSibiu Culturele Hoofdstad van Europa 2007â.

De Deventer brandweer en de Stichting Deventer-Roemenië dragen brandweerwagens van het bedrijf Roto Smeets en de brandweer over aan de gemeenten Saliste en Cisnadie. De overdracht wordt voorafgegaan door een instructiecursus die de brandweer geeft. Het transport van de brandweerwagens naar Sibiu wordt gekoppeld aan een regulier transport van de Stichting Deventer-Roemenië. De stichting bespreekt eveneens de reguliere activiteiten waaronder de problematiek van de Roma in het dorp Prislop teneinde te komen tot een plan van aanpak voor deze plaats.

Vertegenwoordigers van de projectgroep âSamenwerking Deventer-Sibiu gehandicaptenzorgâ hebben gesprekken over ingrijpende hervormingen (deconcentratie, trainingen, opzetten dagbesteding en werkprojecten) binnen de gehandicaptenzorg in het district Sibiu om een aantal programmaâs te formuleren die voor bovennationale subsidiering in aanmerking komen.

Publicatiedatum: 4-3-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 4 maart 2005