Gemeente Den Haag

maart 2005
Nieuwe sporen en asfalt President Kennedylaan/Concradkade (7 maart)

Op maandag 14 maart 2005 beginnen de werkzaamheden aan de tramsporen in het kruispunt President Kennedylaan/Conradkade. De sporen op dit kruispunt moeten worden vernieuwd. Tegelijkertijd wordt de bovenlaag van het asfalt vernieuwd op de President Kennedylaan, tussen de Jacob Gillesstraat en de Conradkade tot aan de sporen op het kruispunt. Tijdens de werkzaamheden worden (delen van) de rijbaan versmald of afgesloten. Ook wordt het autoverkeer tijdelijk omgeleid. Het werk is op 28 april a.s. gereed.

Afsluitingen en omleidingen
Vanaf 14 maart worden alle rijbanen die op de kruising uitkomen versmald naar één rijstrook. Het verkeer moet dan rekening houden met enige hinder. Van 4 tot en met 10 april wordt het kruispunt geasfalteerd. Dit gebeurt in twee fasen:
Van maandag 4 april tot en met woensdag 6 april wordt de President Kennedylaan richting Kijkduin afgesloten, vanaf de Jacob Gillesstraat tot aan de Conradkade. Het doorgaand verkeer wordt dan omgeleid over de Cornelis de Wittlaan en de Stadhouderslaan.
Vervolgens wordt van donderdag 7 april tot en met zondag 10 april de andere rijbaan van de President Kennedylaan richting het Congrescentrum geasfalteerd. De President Kennedylaan wordt hier niet voor afgesloten. Wel is van 4 tot en met 10 april de Conradkade afgesloten richting Scheveningen. Het verkeer wordt omgeleid via de Groot Hertoginnelaan en de Valeriustraat. De omleidingen staan aangegeven met borden.
Vanaf maandag 11 april zijn alleen de rijbanen op de Conradkade nog plaatselijk versmald naar één rijstrook. Op de route Segbroeklaan-President Kennedylaan zijn dan geen afsluitingen meer.

Nachtwerk
Om het tramverkeer zoveel mogelijk door te laten gaan moet er ook af en toe 's nachts gewerkt worden. Deze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het vervangen van de tramsporen, lassen en het storten van beton onder de tramsporen. Wanneer deze werkzaamheden precies plaatsvinden is afhankelijk van de voortgang van het werk.