Gemeente Putten


Grote onderhoudsbeurt Harderwijkerstraat/Voorthuizerstraat start maandag 14 maart (08-03-2005)

---

Putten, 8 maart 2005

De gemeente Putten heeft vorig jaar aan Dura Vermeer BV opdracht gegeven om groot onderhoud aan het wegtraject
Harderwijkerstraat/Voorthuizerstraat uit te voeren en dit wegtraject voor 7 jaar te onderhouden.

Het onderhoud aan de klinker- en tegelverharding start op maandag 14 maart 2005. Hiervoor worden geen wegen afgesloten of het is heel beperkt. Er wordt gewerkt met afzetmateriaal in verband met de veiligheid van de stratenmakers.

Het asfaltwerk zal volgens de opgestelde planning starten op maandag 4 april en eindigen op vrijdag 22 april 2005. Er wordt begonnen op de Harderwijkerstraat (bij Texaco) en er wordt gewerkt tot aan de Heihaas. Het meeste werk zit in het gedeelte tussen Texaco en de kruising met de Verlengde Dorpsstraat/Postweg.

In verband met de veiligheid voor het personeel en de kwaliteit wordt het traject in de gedeelten waar de asfaltwerkzaamheden plaatsvinden, volledig afgesloten. Het voordeel daarbij is dat de overlast zo kort mogelijk duurt.

In overleg met busonderneming BBA rijden de buslijnen 101, 105 en 107 in de periode 4 april t/m 22 april alternatieve routes. BBA zal deze routes tijdig aangeven.

De omleidingen zullen zo kort mogelijk duren en door middel van omleidingborden worden aangegeven.

Er is bewust voor gekozen om de volledige afsluiting te laten plaatsvinden nadat het asfaltonderhoud aan de provinciale weg N797 (Garderenseweg) volgens de planning van de provincie gereed is. Ook is in de planning rekening gehouden met het paasweekend en de meivakantie. Mochten de weersomstandigheden dit noodzakelijk maken, dan zit in de laatste week van april nog eventuele reserve voor de asfalteringswerkzaamheden.

De aanwonenden en de aan de Harderwijkerstraat en Voorthuizerstraat gevestigde bedrijven ontvangen een afzonderlijke brief. Hierin wordt ook vermeld hoe informatie verkregen kan worden bij de uitvoerend aannemer Dura Vermeer BV.