FNV BONDGENOTEN

Workshop voor de pers: Het nieuwe WAO-stelsel en de CAO

Op maandagochtend 14 maart organiseert FNV Bondgenoten een workshop over het nieuwe WAO-stelsel en de CAO.

Een van de belangrijkste onderwerpen voor FNV Bondgenoten in de CAO-onderhandelingen van 2005 is gezond werken. Het is één van de vijf speerpunten uit de Schijf van Vijf. In de CAO maken vakbonden afspraken voor (zieke) werknemers. Het gaat daarbij om afspraken om te voorkomen dat mensen ziek worden (preventie), afspraken om mensen die ziek zijn zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen (reïntegratie) en afspraken over het inkomen (inkomenszekerheid). De CAO-onderhandelingen lijken op dit moment echter alleen nog te gaan over een aanvulling op het loon in het tweede ziektejaar. Maar het gaat zoals gezegd om meer.

De workshop gaat in op de vraag hoe ziet de nieuwe WAO eruit en welke aanvullende afspraken worden er gemaakt in de CAO. Hoe zit het met de IVA en de WGA? Wat houdt het begrip verdiencapaciteit in? Wat verandert er ten opzichte van de oude WAO? En wat houdt de ketenaanpak in die FNV Bondgenoten heeft als antwoord op het nieuwe WAO-stelsel.

De workshop wordt verzorgd door Yvonne Beemsterboer (adviseur Sociale Zekerheid) en Ellen Dekkers (hoofdbestuurder FNV Bondgenoten belast met de portefeuille Sociale Zekerheid). Ben Roodhuizen (bestuurder AKZO Nobel) zal ingaan op de praktijk.

Plaats: Hoofdkantoor FNV Bondgenoten, Varrolaan 100, Utrecht. Tijdstip: van 10.00 tot 12.30 (inclusief lunch)

Aanmelden bij: Ingrid van den Berg, telefonisch 030-2738478 of via de mail: ingrberg@bg.fnv.nl


09 mrt 05 09:56