Gemeente Helmond


---

Werkzaamheden Kanaaldijk N-W van 14 maart t/m uiterlijk 1 april

Verlichting en beplanting worden aangebracht; er blijft één rijstrook open
De reconstructie van de Kanaaldijk Noord-West, tussen de Eikendreef en Julianalaan, nadert haar voltooiing. Van maandag 14 maart tot en met vrijdag 1 april wordt de verlichting gefaseerd aangebracht. Tegelijkertijd worden de blokhagen -in de nu nog leegstaande- plantvakken geplant. Omdat de lichtmasten met een mobiele installatie worden geplaatst, blijft er zo lang mogelijk één rijstrook open voor het verkeer. Alleen op het moment dat de lampen boven de weg worden opgehangen wordt de weg tussen twee kruispunten even volledig afgezet voor autoverkeer. Omdat er elke dag pas na 9.00 uur begonnen wordt, is de Kanaaldijk tijdens de spits gewoon open. De gemeente wil op deze manier de overlast tot een minimum beperken.

Planning
In week 11 (14-18 maart) worden de oude lantaarnpalen vervangen door de nieuwe masten. In week 12 (21-25 maart) worden vervolgens de overspanningskabels met de kogelvormige lichtarmaturen aangebracht. Het gaat hier om totaal 21 verlichtingspunten die hetzelfde zijn als de lichtmasten bij de Veestraatbrug. In week 13 (28 maart-1 april) worden afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Naar verwachting zijn tijdens deze laatste week beide rijstroken open voor het verkeer.

Omleiding
Voor klein verkeer (autos, bestelbusjes en fietsers) blijft de Kanaaldijk zo veel mogelijk open. Het doorgaande verkeer wordt echter wél omgeleid, met als doel om tijdens de werkzaamheden ter plaatse zo min mogelijk verkeer te hebben. Daarom worden de gele omleidingsborden gebruikt die er tijdens de afsluiting eind vorig jaar ook stonden.

Geringe overlast
Bij het werk kan voor omwonenden en weggebruikers overlast ontstaan. De aannemer doet er alles aan om dit tot een minimum te beperken. De werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden vertraging oplopen.

---

| |