Gemeente Vlaardingen


Opening Vlaardings insectenhotel
09 maart 2005

Op 14 maart a.s. om 10.00 uur opent wethouder Anny Attema 2 nieuwe hotels in Vlaardingen. Het zijn echter geen hotels voor gewone gasten maar insectenhotels. Deze bijzondere hotels zijn gelegen in de Heemtuin in de Westwijk, tussen de Marnixlaan en de Jacoba van Beierenstraat. Eén hotel wordt speciaal voor solitair levende bijen gebouwd. Dit hotel zal 300 kamers gaan tellen.

Het tweede hotel wordt gebouwd voor tientallen soorten insecten en andere geleedpotigen, waaronder de oorworm, duizendpoot en miljoenpoot. Dit hotel zal ingericht worden met verschillende soorten materialen, waardoor er honderden woonruimtes gecreëerd zullen worden. De materialen lopen uiteen van dakpannen tot dennenappels. Door het gebruik van verschillende soorten materialen bestaat de hoop dat ook zeldzame insecten hun intrek zullen nemen in het hotel.

Wij nodigen u van harte uit de opening van de insectenhotels bij te wonen. De opening vindt plaats op maandag 14 maart om 10.00 uur in de Heemtuin in de Westwijk. Voor meer informatie kunt u terecht bij Annette Hage 010-248 41 10.