Gemeente Bernheze


Boomfeestweek

Van maandag 14 maart tot en met donderdag 17 maart zijn er in de gemeente Bernheze veel activiteiten gepland in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

Basisscholen zijn traditiegetrouw nauw betrokken bij de boomfeestactiviteiten. Het thema van dit jaar is Bomen & Dieren. Dieren zijn afhankelijk van bomen. Voor hun voedsel, maar ook als schuil- en rustplaats. Insecten vinden in bladeren hun voedsel en door hun uitwerpselen zorgen zij weer voor een vruchtbare bodem. Ook zorgen dieren voor de voortplanting van de bomen door bestuiving en verspreiding van zaden.

De invulling van de activiteiten van de boomfeestweek varieert. Dit jaar staan zagen, snoeien, rondleiding bij kwekerijen, en natuurlijk het aanplanten van nieuwe bomen en struiken op het programma. Dat laatste kan vervallen als blijkt dat het door de vorst niet mogelijk is de bomen en planten te leveren.
Alle basisscholen hebben een programma voor de leerlingen van groep 8.

OFFICIEEL PROGRAMMA BOOMFEESTWEEK 2005

Maandag 14 maart:
Basisschool Emmaus uit Heesch gaat 's morgens met 49 leerlingen bomen zagen op de Hooge Vorssel. Aanwezig op locatie: 09.00 uur. Basisschool De Beekgraaf uit Nistelrode gaat 's middags met 57 leerlingen een singel aanplanten bij Donzel. Aanwezig op locatie: 13.30 uur.

Dinsdag 15 maart
Basisschool 't Maxend uit Nistelrode gaat 's middags met 23 leerlingen aanplanten in de Zwarte Molenweg. Aanwezig op locatie: 13.30 uur. Basisschool De Bolderik uit Heeswijk-Dinther gaat met 26 leerlingen aanplanten bij Heilaren-Noord Aanwezig op locatie: 13.00 uur. Basisschool 't Palet uit Heeswijk-Dinther krijgt 's morgens met 41 leerlingen een rondleiding in de kwekerij van IBN in Schaijk. Aanwezig op locatie: 09.15 uur.

Woensdag 16 maart (officiële nationale boomfeestdag):

Basisschool De Toermalijn uit Heesch gaat 's morgens met 79 leerlingen erfbeplanting aanbrengen bij Van de Akker in Heesch. Burgemeester Heijmans en wethouder Daandels zijn hierbij aanwezig. Aanwezig bij Van de Akker: 09.00 uur

Donderdag 17 maart
Basisschool 't Mozaïek uit Heeswijk-Dinther krijgt s morgens met 15 leerlingen een rondleiding bij Boomkwekerij van de Broek in Heeswijk-Dinther. Aanwezig op locatie: 09.00 uur. Basisschool St. Albertus uit Loosbroek gaat 's middags populieren aanplanten bij de Watersteeg in Vorstenbosch.
Aanwezig op locatie: 13.30 uur
Basisschool De Kiem en Openbare daltonbasisschool Delta uit Heesch gaan
's morgens met respectievelijk 18 en 20 leerlingen aanplanten in De Hoef.
Aanwezig op locatie: 09.00 uur.
Basisschool Op Weg uit Vorstenbosch gaat met 26 leerlingen 's middags aanplanten bij het sportpark.
Aanwezig op locatie: 13.30 uur.