Gemeente Zeist

Postbus 513 3700 AM Zeist telefoon (030) 6987911 fax fax (030) 6914944 envelop zeist@zeist.nl Blikkenburg

Datum 10 maart 2005

Wethouder Swart geeft officieel startsein voor ijs-, skate- en skeelervoorziening Blikkenburg

Op 14 maart a.s. geeft wethouder Thomas Swart (o.a. sport en recreatie) het officiële startsein voor de aanleg van een ijs- en skatevoorziening op sportpark Blikkenburg. Hiermee wordt voldaan aan de wens van een groot aantal jongeren uit Zeist om een skatevoorziening te krijgen en de wens van de Rotary om een gecombineerde ijs/skeelerbaan aan te leggen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de ijs-, skate en skeelerbaan in september gereed zijn.

Sinds enkele jaren is ook in Zeist sprake is van een substantiële toename van het aantal mensen (zowel jeugd als volwassenen) dat skeelert. Vaak puur recreatief, maar ook door sporters die naast het schaatsen in de winterperiode skeeleren als sport beoefenen. Dit gaat om geasfalteerde banen die het gehele jaar beschikbaar zijn voor het skeeleren en tijdens een vorstperiode worden gebruikt als ijsbaan.

Eerst was een skatevoorziening gepland aan het Thorbeckeplantsoen. Bij de inspraak bleek echter dat omwonenden bang waren voor geluidsoverlast van de skatevoorziening en zij vroegen de gemeente om een andere locatiekeuze.

Naar aanleiding hiervan werden de mogelijkheden voor het realiseren van een skatevoorziening op sportpark Blikkenburg bekeken in combinatie met de realisatie van een gecombineerde ijs- en skeelerbaan. Dit laatste is een graag geziene wens van de Rotary Zeist, waarvoor zij ook een financiële bijdrage willen leveren. Daarnaast heeft ook de raad in het beleidskader eveneens de wens voor de aanleg van een ijs/skeelerbaan geuit en heeft de Commissie Samenleving in september 2003 positief geadviseerd over de aanleg van een ijs/skeelerbaan op Blikkenburg.

Naast dat de voorzieningen in het gebruik elkaar aanvullen, is ook de aanleg van een skatevoorziening en een ijs/skeelerbaan goed te combineren.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de ijs-, skate- en skeelervoorziening in september gereed zijn.