Gemeente Vlaardingen


Snoei platanen Waalstraat
10 maart 2005

Een boomtechnisch adviesbureau heeft de platanen aan de Waalstraat onderzocht. Dit naar aanleiding van holtes aan de voet van verschillende exemplaren. De uitslag: ze zijn nog stevig genoeg. Wel is preventief snoeien nodig als beheermaatregel, en eigenlijk moeten de bomen aan de voet van de stam meer ruimte krijgen.

De kronen, nu achttien tot twinitg meter in doorsnede, worden op grond van het advies (periodiek) gesnoeid tot tien toto twaalf meter doorsnede. Om de problemen met opdruk van verharding te verhelpen, wordt voorgesteld de open ruimten om de bomen te vergroten. Dit advies wordt meegenomen bij de herinrichting waarbij ook de riolering zal worden vervangen.

De gemeente probeert de overlast van de snoeiwerkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden. Op 14 en 15 maart wordt de Waalstraat tussen de Nieuwlandstraat en de Paterstraat afgesloten van 07.00 - 16.00 uur. Op 21 en 22 maart volgt het stuk tussen de Paterstraat en de Kuiperstraat (ook 07.00 - 16.00 uur). Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers.

Nadere informatie
Meer informatie over de snoeiwerkzaamheden: de heer J. Wetters, afdeling Wijkbeheer, sectie Centrum, telefoon (010) 2484521.