Universiteit van Amsterdam

Over de waarde van een diploma

Maagdenhuis op Maandag


maandag 14 maart 17.30-18.00 uur

Een steeds groter deel van de bevolking heeft een diploma van het hoger- of wetenschappelijk onderwijs. Als de deelname aan het hoger onderwijs toeneemt, leidt dat dan tot een nivellering van de kwaliteit van het onderwijs en een achteruitgang van de waarde van een diploma? Wat weten we over de waarde van een diploma en over verandering van die waarde in de loop der tijd? Zijn werkgevers minder waarde gaan hechten aan een diploma en vinden zij het belangrijker wat studenten naast hun studie hebben gedaan? En wat zijn de implicaties van de invoering van de bachelor-masterstructuur in het hoger onderwijs voor de waarde van het diploma? Deze vragen zullen door prof. dr. Henriëtte Maassen van den Brink in haar lezing worden beantwoord, voorafgaand aan de uitreiking van de sollicitatieprijs van het Loopbaan Adviescentrum van de UvA. De prijs wordt uitgereikt in het kader van de jaarlijkse Studie en Loopbaanweek, die ook op 14 maart begint.

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitshoogleraren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.


Locatie: hal Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam.

Toegang vrij.

Zie voor het volledige programma: www.uva.nl.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.