Ingezonden persbericht

Tips van en voor werkende moeders

Programma in De Rode Hoed

AMSTERDAM, 20050301 -- De Rode Hoed te Amsterdam organiseert op maandag 14 maart 2005 een discussieprogramma over werkende moeders. Tijdens dit programma krijgen vrouwen de gelegenheid concrete tips met elkaar uit te wisselen over het combineren van werk en gezin. Ook vertellen werkende moeders Funda Müjde (cabaretière en columniste de Telegraaf) en Karien van Gennip (staatssecretaris Economische Zaken) over hun ervaringen. Het programma gaat niet over het gevoerde overheidsbeleid of de huidige bedrijfsculturen, maar richt zich op wat vrouwen zélf kunnen doen om hun drukke leven plezieriger te maken. Organisatie: De Rode Hoed. Gespreksleiding: Hester Macrander. Aanvang: 20.00 uur in de Grote Zaal.


Programma
Na een inleiding door Hester Macrander volgen drie cases met voor veel werkende moeders herkenbare situaties als: Hoe maak je goede afspraken over de verdeling van zorgtaken met je partner? Wat zeg je tegen je baas als je kind ziek is? Hoe kun je ervoor zorgen dat je ondanks alles wat je moet doen nog tijd overhoudt voor jezelf en je relatie? Deskundigen lichten de thema's toe. Hierna kunnen vrouwen onderling tips uitwisselen, gevolgd door twee interviews met bekende Nederlandse moeders in korte films. De beste tips worden verzameld in een folder, die aan bezoekers van de bijeenkomst wordt toegestuurd.

Werkende moeders
Uit de Emancipatiemonitor (2004) blijkt dat steeds meer (hoger opgeleide) vrouwen na de geboorte van hun kinderen blijven werken. Maar in veel opzichten is de combinatie van werken en zorg door veel vrouwen nog steeds zwaarder dan voor mannen. Werkende moeders met thuiswonende kinderen lopen een hoger risico om in de WAO te belanden. Voor vrouwen met een hogere opleiding geldt dat zelfs nog sterker.
Dit programma wordt mogelijk gemaakt door Stichting Instituut GAK.




Ingezonden persbericht