Politie Gelderland-Midden

Puttense moordzaak in Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 08-03-2005

Het onderzoek naar de moord op Christel Ambrosius is in het arrondissement Zutphen weer opgepakt door een rechercheteam nadat het gerechtshof in Leeuwarden op 24 april 2002 twee eerder veroordeelde mannen had vrijgesproken.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van 14 maart 2005 wil het rechercheteam naar aanleiding van nieuwe onderzoekgegevens een aantal vragen aan de kijkers voorleggen. In de afgelopen tijd heeft het rechercheteam een buurt- en passantenonderzoek herhaald. Uit dat onderzoek zijn nieuwe feiten naar voren gekomen. Deze feiten geven meer duidelijkheid over de tijdstippen en over de route die door Christel op 9 januari 1994 op haar fiets werden afgelegd vanaf haar ouderlijke woning naar de woning van haar oma. Op dit moment loopt het onderzoek nog. Inmiddels zijn er 2700 mensen ondervraagd en hebben 1600 mensen medewerking verleend aan een DNA-vergelijkend onderzoek. De Puttense bevolking werkt bijzonder goed mee aan het onderzoek. Om nog meer informatie te verzamelen naar aanleiding van de nieuwe onderzoekgegevens wordt in het programma Opsporing Verzocht aan de kijkers nog een aantal vragen voorgelegd.

Dit is een doorgezonden persbericht van het arrondissement Zutphen.


- - -

Opsporing Verzocht wordt maandag 14 maart uitgezonden op Nederland 1. Een eerste uitzendblok vanaf 19.30 uur, het tweede uitzendblok vanaf 22.00 uur. Dinsdag 15 maart wordt de hele uitzending herhaald vanaf 10.30 uur.
Items in de uitzending zijn onder voorbehoud. Dringende actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment nog wijzigen in de programmering tot gevolg hebben.

Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---