Gemeente Gilze en Rijen

10 maart 2005

Plein bij Gilzese sporthal wordt opnieuw ingericht

Burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen hebben besloten om het plein voor sporthal Achter de Tuintjes in Gilze anders in te richten. De werkzaamheden starten in de week van 14 maart en worden afgerond in de week van 21 maart.

Na afronding van de werkzaamheden zullen er twaalf extra parkeerplaatsen beschikbaar zijn. De bomen op het plein (esdoorns) bijven staan. De onderbeplanting wordt wel vervangen. De kosten van de herinrichting worden gefinancierd uit hiervoor beschikbare onderhoudsgelden.

De lichtmasten op het plein die in slechte staat verkeren worden later vervangen. De gemeente bekijkt nog welk type mast de minste overlast voor omwonenden zal veroorzaken.

De bestaande beplanting is aan vervanging toe. Hiervoor in de plaats komt een klein aantal soorten onderhoudsvriendelijk plantmateriaal (bijvoorbeel lavendel). Aan de achterzijde van de sporthal worden zes bomen gerooid om de andere bomen meer ruimte te geven om uit de groeien. Omdat het hierbij gaat om uitdunnen, is er geen kapvergunning vereist.

De soms onduidelijke indeling van het terrein wordt aangepakt door de bestrating aan te passen. Daarnaast worden de rijrichting en rijbaan met verf verduidelijkt en wordt slechte verharding hersteld. De acht bloembakken die het kunstwerk op het plein afschermen zijn versleten en worden vervangen door veertien nieuwe bloembakken.