Gemeente Hengelo

Willemstraat met paaltjes afgesloten

Hengelo, 10 maart 2005

14 maart a.s. afsluiting ter hoogte van Langestraat

Willemstraat met paaltjes afgesloten

Het autovrij maken van de binnenstad verbetert het verblijfskarakter en leefbaarheid van de binnenstad. De afsluiting voor het gemotoriseerde verkeer van de binnenstad is met borden aangegeven. Ervaring leert echter dat dit verbod veelvuldig wordt genegeerd. In verband hiermee wordt de Willemstraat op 14 maart a.s. ter hoogte van de Langestraat afgesloten met behulp van paaltjes, om er voor te zorgen dat automobilisten de Willemstraat ook daadwerkelijk niet meer in rijden.

De Willemstraat en Pastoriestraat zijn onlangs helemaal opnieuw ingericht en hebben nu een duidelijk verblijfskarakter, met veel horecagelegenheden en terrassen. Ook maakt de Willemstraat deel uit van het hoofdfietsroutenet van Hengelo. Door deze straten af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer kan de veiligheid en leefbaarheid gewaarborgd worden.

Eenrichtingverkeer opgeheven

Het eenrichtingverkeer in de Pastoriestraat wordt opgeheven zodat bedieningsverkeer en bewoners de Willemstraat en Pastoriestraat vanaf de zijde van de Deldenerstraat kunnen bereiken.

De mening van (horeca)ondernemers aan de Pastoriestraat is gepeild; een ruime meerderheid van de ondernemers is voor afsluiten. Horecagelegenheden en andere ondernemingen blijven tijdens venstertijden bereikbaar via de Pastoriestraat.