Gemeente De Bilt


Verkoop panden aan de Dorpsstraat en uitvoering sloop- en bouwactiviteiten

P E R S B E R I C H T

Bilthoven, 9 maart 2005

Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt heeft overeenstemming bereikt met Geelen Bouwprojecten B.V. te Vleuten (Geelen) over de verkoop van de percelen Dorpsstraat 1 t/m 27 te De Bilt. Die verkoop hangt samen met de beoogde herontwikkeling van deze locatie die Geelen gaat uitvoeren. Die uitvoering gaat op 14 maart a.s. van start.

Uitvoering van de plannen
De percelen Dorpsstraat 1 t/m 27 zijn inmiddels verkocht aan Geelen. De panden Dorpsstraat 21, 23 en 27 worden samen met het grootste deel van het onbebouwde projectgebied op korte termijn aan Geelen geleverd. De levering van de panden Dorpsstraat 1 t/m 3 en 25 vindt op een later moment plaats.
Op 14 maart 2005 gaan de werkzaamheden daadwerkelijk van start met de uitvoering van de kapvergunning. Aansluitend zal Geelen in de tweede helft van maart overgaan tot sloop van de panden Dorpsstraat 21 en 23, waarna de nodige saneringswerkzaamheden en de eerste bouwactiviteiten zullen plaatsvinden.

Herontwikkeling door renovatie en de bouw van appartementen In de huidige vorm voorzien de plannen in de bouw van twaalf woningen, waaronder een appartementengebouw met zes appartementen, en een ondergrondse parkeergarage op het perceel Dorpsstraat 1-23. Daarnaast wordt in de plannen uitgegaan van renovatie van het pand Dorpsstraat 25 en verbouwing van dit pand tot zelfstandige woonappartementen, met behoud van het monumentale karakter. Tenslotte maakt de verkoop van Dorpsstraat 27 deel uit van de plannen.

Waarom herontwikkelen?
Geelen en de Bewonersvereniging Dorpsstraat hebben in 1999 het plan "De oostelijke entree opnieuw gewaardeerd" ingediend bij de gemeente. Reden daarvoor was dat de huidige bebouwing onvoldoende karakter en kwaliteit heeft om de functie van entree voor het zuiden van de gemeente waar te kunnen maken. In de loop der jaren zijn er diverse plannen ontwikkeld om te komen tot reconstructie van deze bebouwing.
---