Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Aan: Perscontacten

Datum: donderdag 10 maart 2005

MINISTER VERDONK GEEFT STARTSEIN KEBABWEDSTRIJD

JOVD zoekt actief contact met Turkse jongeren

De liberale Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) organiseert de kebabwedstrijd. De jonge liberalen zullen samen met Turkse jongeren het beste kebabrestaurant van Nederland gaan selecteren. De wedstrijd is de dekmantel voor een poging om in een gezellige omgeving met Turkse jongeren van gedachten te wisselen. Op 14 maart aanstaande zal Minister Verdonk het startsein geven voor de wedstrijd, door samen met de 'kebabtesters' in Den Haag een broodje kebab te eten.

De jonge liberalen maken zich zorgen over het gebrek aan structurele contacten tussen autochtone en allochtone jongeren. Op een studiereis naar Turkije kwam het idee naar voren om actief contacten te leggen op een leuke manier. Niet meer middels debatten waar het succes wordt afgemeten aan de tegenstellingen die worden opgeworpen, maar in een relaxte sfeer onder het genot van een typisch bindmiddel.

De JOVD heeft goed opgelet tijdens de "Dag van de Binding". Al hoewel er veel kritiek op is geweest, is het zoeken naar bindende factoren in de samenleving een nuttige en bovendien leuke bezigheid. Goed contact tussen jongeren met andere culturele achtergronden kan een grote meerwaarde hebben als er ook veel gemeenschappelijks bestaat. Dit laatste verwachten de jonge liberalen zeker te vinden.

Tot 18 april kunnen JOVD'ers en Turkse jongeren zich nog aanmelden om mee te doen aan de wedstrijd. Die avond zal in Utrecht een cursusavond worden gehouden waar wordt uitgelegd hoe en waarop kebab beoordeeld behoort te worden. Vervolgens zullen tot 18 juni teams van JOVD'ers en Turkse jongeren in hun eigen regio kebabrestaurants gaan testen. Uiteindelijk zal op 2 juli de prijs worden uitgereikt.


- einde persbericht -

**

Ingezonden persbericht