Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Redactie regionale media

Graafschap.TV
Echte televisie voor de Achterhoek, Graafschap en Liemers

Vanaf maandag 14 maart aanstaande dagelijks op de kabel in Oost-Gelderland! Echte televisie voor de Achterhoek, Graafschap en Liemers.

Graafschap TV brengt 24 uur per dag, 7 dagen in de week gepresenteerde televisieprogramma's zoals o.a. het dagelijkse actuele nieuws, ruime samenvattingen en achtergronden van eredivisievoetbal van voetbalvereniging De Graafschap, de achtergronden van het nieuws in `Don Leo', het laatste film- en videonieuws in `Filmspot', wekelijks `Op stap met.....' een bekende Nederlander en een chaotische televisieshow met Richard ­ Goro ­ Jansen in `De Goro Show'. Daarnaast zijn we aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen in de regio.

Graafschap TV is in Oost-Gelderland te ontvangen via de UPC kabel. Zo'n 200.000 inwoners in de Achterhoek, Graafschap en Liemers kunnen dagelijks afstemmen op de programma's van Graafschap TV.

Graafschap TV is een jonge, dynamische organisatie die zich met haar programma's richt op een brede doelgroep.

Dagelijks Nieuws
Elke dag brengen wij het actuele nieuws uit de Achterhoek, Graafschap en Liemers. Onze verslaggevers zorgen voor interviews en verslaggeving op locatie. Elke moment van de dag wordt tevens het nieuws bijgewerkt op onze teletekst en internetpagina. In het weekend ziet u het overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Elke dag vanaf 20.00 uur

Eredivisie voetbal
Op maandagavond is er ruim aandacht voor het eredivisievoetbal van vbv De Graafschap. Een ruime samenvatting van de wedstrijd en direct na afloop interviews met trainer en spelers.

Elke maandagavond vanaf 20.10 uur

Don Leo
In `Don Leo' praat presentator Leo Traas wekelijks met gasten in de studio over feiten en meningen bij het nieuws uit de Achterhoek, Graafschap en Liemers.

Elke dinsdagavond vanaf 20.10 uur

Filmspot
Wekelijks bespreekt Jac. Goderie films en video's met zijn kritische blik voor Graafschap TV. Samen met René Mioch presenteerde hij een filmprogramma voor RTL5. `Filmspot' laat elke donderdagavond fragmenten zien van nieuwe films voordat ze in de bioscoop te zien zijn.

Elke donderdagavond vanaf 20.10 uur

Op stap met . . .
Presentator Martin Utberg neemt bekende Nederlanders met een leuk of interessant verhaal mee door Nederland en laat hem of haar misschien wel van een heel andere kant zien. De lolbroek zou wel eens verassend serieus uit de hoek kunnen komen en de pleitbezorger van altijd doordachte uitspraken werkt misschien onverwacht op de lachspieren.

Elke zaterdagavond vanaf 20.20 uur

De Goro show
Richard - Gorro - Jansen presenteert vanuit zijn keuken de Gorro Show! In 12 prettige gestoorde afleveringen formeert de oud-gitarist van Jovink & de Voederbietels een nieuwe band. Hij gaat daarbij dieper in op groupies, sex, drugs, bier en al het fijne dat met rockmuziek te maken heeft. In 40 chaotische minuten leggen gasten hun ziel op de plakkerige keukentafel. Natuurlijk kan de kijker auditie doen voor de nieuwe band, door foto's of video's in te sturen. Een onafhankelijk deskundig panel zal zich hierover buigen en van opbouwende kritiek voorzien.

Elke vrijdagavond vanaf 20.10 uur

Album
Aan de hand van 10 foto's vertelt wekelijks een interessante gast welke momenten in het leven altijd bijblijven. Presentator Wim Maatman gaat 20 minuten in gesprek met interessante gasten.

Elke woensdagavond vanaf 20.10 uur

Het Sprookjestheater
Kwiebus & Snoezepoes zijn de vaste kinderkarakters van Het Sprookjestheater. Al hun doldwaze, sprookjesachtige en spannende avonturen beleven ze nu in het unieke en populaire sprookjestheater.

Elke zaterdag- en zondagochtend vanaf 6.10 uur

Kids for Animals
De naam zegt het al, kinderen voor dieren. En dus staan in elke aflevering de kids én de dieren centraal. Kinderen vanuit het hele land die actie ondernemen voor dieren in nood, staan volop in de spotlights. Maar dat niet alleen! Ook gaan we op bezoek bij mensen die een dierenberoep uitoefenen.

Elke zaterdag- en zondagochtend vanaf 6.10 uur

Xpedition Paradise TV magazine
Xpedition Paradise TV Magazine is een zomers programma dat zich afspeelt op de Nederlandse Antillen en waarin 9 provinciale kandidaten het tegen elkaar opnemen. De verschillende opdrachten die de kandidaten voorgelegd krijgen integreren sport en avontuur met historie, natuur, cultuur, `human interest' met `island folks'. De kandidaten verwerven voor elke challenge zogenaamde `florijnen'. De kandidaat met de meeste `florijnen' wint een reis rond de wereld.

Vanaf 15 juli wekelijks op vrijdagavond vanaf 20.10 uur

Kale Hasses Grote Oren
Het duo Kale Hasses Grote Oren bestaat uit Sander Berendsen en Wim Maatman. Het duo gaat erop uit waar een actueel onderwerp op een satirische manier belicht.

Elke zondagavond vanaf 20.30 uur

Hans Keuper
Hans Keuper, de troubadour van Boi Foi Toch heeft vorig jaar verschillende succesvolle theatershows gegeven in schouwburg Amphion. In deze shows is elke keer weer een grote verrassing voor de bezoekers. Samen met de gasten praat hij over en speelt hij met de speciale gast. Graafschap TV zendt de komende weken een aantal registraties uit van deze theatershow.

Elke zaterdagavond vanaf 20.30 uur

Uitzendgebied - gemeenten (plaatsen) - kabelfrequentie: Aalten (Aalten en Dinxperlo) kanaal 63+ (811,75 MHz) Berkelland (Ruurlo) kanaal 63+ (811,75 MHz) Bronckhorst (Zelhem) kanaal 32- (556,25 MHz) Bronckhorst (Hengelo, Vorden) kanaal 63+ (811,75 MHz) Brummen (Brummen en Eerbeek) kanaal 54+ (740,00 MHz) Doetinchem (Doetinchem) kanaal 32- (556,25 MHz) Groenlo-Lichtenvoorde (Lichtenvoorde) kanaal 63+ (811,25 MHz) Lochem (Lochem) kanaal 63+ (811,25 MHz) Oude IJsselstreek (Breedenbroek) kanaal 63+ (811,25 MHz) Montferland (Bergh) kanaal 8 (196,25 MHz) Zutphen (Zutphen en Warnsveld). kanaal 63+ (811,25 MHz)

Overige plaatsen: het digitale pakket van UPC (vanaf juni 2005)

Graafschap.tv
Postbus 444
7000 AK Doetinchem
tel. 0314 ­ 359 335
fax 0314 ­ 359 336
internet: www.graafschap.tv
e-mail: info@graafschap.tv


---- --