Gemeente Woudenberg


2005-020 Wethouder reikt eerste grijze kliko uit

WOUDENBERG, 11 maart 2005
Op maandag 14 maart 2005 reikt wethouder E.P. Zandbergen om 15.30 uur één van de eerste grijze klikos uit aan een inwoner van Woudenberg. Dat gebeurt op de Van Galenlaan 2. Vanaf maandagmiddag 14 maart worden alle bestelde grijze klikos in Woudenberg verspreid. Het bedrijf Kliko Europe uit Veenendaal heeft naar verwachting enkele dagen nodig om alle klikos in Woudenberg uit te delen.

Deze week ontvangen alle inwoners van Woudenberg de nieuwe Afvalwijzer 2005. Daarin wordt het (nieuwe) afvalbeleid van de gemeente Woudenberg beschreven. Met ingang van 1 april 2005 verandert het beleid en dat heeft voor iedereen gevolgen. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen op een rij:

- De gemeente Woudenberg zamelt met ingang van 1 april 2005 het restafval in door middel van grijze klikos. De grijze klikos worden vanaf maandag 14 maart 2005 bij de inwoners op de stoep afgeleverd. Inwoners herkennen hun persoonlijke kliko aan de registratiesticker met het adres en het huisnummer.

- Bewoners van een appartementencomplex ontvangen géén grijze kliko. Zij gaan gebruik maken van een ondergrondse verzamelcontainer. Daar zijn de appartementenbewoners apart over ingelicht.
- Is er onverhoopt iets misgegaan met de levering of heeft iemand tóch het verkeerde formaat kliko gekregen? Daarvoor kan worden gebeld met de gemeente Woudenberg: 033-2869100.

- Voor het bezoek aan de Milieustraat is vanaf 1 april 2005 een stortpas verplicht. Deze stortpas geeft jaarlijks recht op tien gratis bezoeken aan de Milieustraat. Wie váker naar de Milieustraat wil, kan de stortpas opwaarderen bij de bevolkingsadministratie van het gemeentehuis (maandag tot en met vrijdag van 08.30-12.00 uur; maandagavond van 17.30-19.30 uur en op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur).

- Bij de ingang van de Milieustraat wordt een slagboom geplaatst. De stortpas (met voldoende afvalstrippen!) laat de slagboom automatisch openen. Op de leesunit staat vermeld hoeveel afvalstrippen inwoners na dát bezoek aan de Milieustraat nog op de stortpas hebben. De stortpas kan voor 10,- met tien nieuwe afvalstrippen worden opgewaardeerd. Niet-gebruikte, betaalde, afvalstrippen verhuizen aan het einde van het jaar mee naar het volgende jaar; dat geldt niet voor de gratis afvalstrippen; die worden bij het eerste bezoek aan de Milieustraat in het nieuwe jaar automatisch weer op tien gezet.

In de Afvalwijzer 2005 staat méér informatie over het inzamelen en verwerken van afval in Woudenberg. Het boekje is een bewaarexemplaar geworden. In de Afvalwijzer 2005 staan ook de ophaaldagen van de bruine en grijze klikos vermeld!
Laatst gewijzigd op 11/03/2005