1e persbericht van maandag 14 maart 2005

Eindhoven 14-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

De politie heeft maandagochtend rond 3.15 uur een automobilist van 26 jaar uit Eindhoven zonder rijbewijs aangehouden op de Doctor Cuyperslaan. Surveillerende agenten zagen dat de man op de kruising met de Europalaan met zijn auto door het rode verkeerslicht reed. Toen ze hem staande hielden, bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij had een alcoholpromillage van bijna 1,15. Ook bleek uit onderzoek dat de man nooit een rijbewijs heeft gehad. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Jongens beroofd en mishandeld

Drie Eindhovense jongens zijn zondagavond rond 20.00 uur op de Jacob Jordaensweg aangevallen en beroofd door een groep jongeren. Twee van de jongens (beiden 13 jaar) hebben aangifte gedaan van mishandeling en beroving door enkele leden van die groep, die uit ongeveer acht personen bestond. De jongens werden geschopt en geslagen. Eén van hen werd beroofd van een 2 euro-munt, de ander werd bedreigd met een mes en van een mobiele telefoon beroofd. De daders hadden een lichtgetinte huid en waren tussen de 13 en de 17 jaar oud. Getuigen van de beroving kunnen zich melden bij de politie in Tongelre via 0900-8844.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

Zondagavond rond 20.30 uur heeft de politie in haar woning in Woensel een vrouw van 25 jaar aangehouden. De vrouw had haar 56-jarige echtgenoot tijdens ruzies al meerdere malen ernstig mishandeld. Deze avond had de vrouw een zwaar voorwerp naar zijn hoofd gegooid en bedreigde ze hem met een mes. De vrouw is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Drie auto-inbrekers gepakt

Zondagavond rond 18.45 uur zijn in de omgeving van de Samarialaan drie jongens uit Eindhoven aangehouden. De drie (14, 15 en 16 jaar oud) werden betrapt toen ze bezig waren om in te breken in een auto die op het Winkelcentrum Woensel stond geparkeerd. Toen de drie de politie zagen, zetten ze het op een lopen. De drie werden achterhaald en zijn in de kraag gevat. Ze zijn op het politiebureau ingesloten. Bij de auto waren twee sloten geforceerd en was er een portier ontzet. Er was nog niets gestolen.

Helmond: Computer weggehaald

Bij een inbraak in een woning aan de Jan Stevensstraat is onder meer een computer weggehaald. Dat gebeurde zondagavond tussen 19.00 en 22.45 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Helmond: Verdachte huisvredebreuk en veroorzaken aanrijding aangehouden

De politie heeft zondagavond rond 21.00 uur op de Wethouder van Wellaan een 72-jarige Helmonder aangehouden. Hij was op de kruising met de Azalealaan met zijn auto door het rode verkeerslicht gereden en was daar tegen een auto gebotst die werd bestuurd door een 21-jarige vrouw uit Amstelveen. Daarbij vielen geen gewonden. Omdat de man onder invloed van alcohol was maar niet kon meewerken aan een ademanalyse, is een bloedproef afgenomen. Ook is zijn rijbewijs ingenomen. Uit onderzoek bleek verder dat de man kort daarvoor huisvredebreuk had gepleegd in een horecazaak aan de Kortenaerstraat. Daarvan was een melding bij de politie binnengekomen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Asten: Inbraak in vrachtwagens

Bij een inbraak in een vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A67 ter hoogte van Asten is een nog onbekend aantal printers weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. Het dekzeil van de oplegger is opengesneden. Dat gebeurde ook bij een andere vrachtwagen die op de parkeerplaats stond, maar daaruit is niets weggenomen.

Valkenswaard: Dronken bromfietser raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagmiddag rond 16.15 uur een man van 51 jaar uit Valkenswaard aangehouden. Agenten zagen hem op het Rudolfusdal zonder helm op op een bromfiets rijden. Toen ze hem daarom lieten stoppen, bleek dat de man ook onder invloed was van alcohol. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,65. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak parfumeriezaak

Maandagochtend rond 3.50 uur is ingebroken in een parfumeriewinkel aan de Hoofdstraat in Best. Vermoedelijk met een bijl werd een ruit ingeslagen en door het gat konden de daders naar binnen. Ze hebben mede vanwege de beveiliging slechts een kleine hoeveelheid parfums kunnen buit maken.

Gemert: Rijbewijs ingenomen na weigering blaastesten

De politie heeft zondagnacht rond 1.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 56-jarige man uit Boekel. Hij werd in zijn auto op de Elisabethplaats door politieagenten gecontroleerd. Bij hem werd drankgebruik vastgesteld. De man weigerde mee te werken aan de blaastesten en aan een bloedproef. Daarom is zijn rijbewijs ingenomen en wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heeze: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 10.00 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Somerenseweg. Er zijn 75 bestuurders bekeurd. De snelste reed 109 km/u. Ter plaatse is 80 km/u de maximum snelheid.

Sterksel: Snelheidscontrole

De politie heeft zondag tussen 14.30 en 16.30 uur tijdens een snelheidscontrole op de Heezerweg tien bestuurders bekeurd. De snelste reed 106 km/u. Ter plaatse is 80 km/u de maximum snelheid.