Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB: Druk wintersportseizoen

De ANWB Alarmcentrale heeft een druk wintersportseizoen achter de rug. De Alarmcentrale heeft in totaal ongeveer 40 % meer hulpverleningen gedaan dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij voertuighulpverleningen was er een enorme groei.

Het totaal aantal personenhulpverleningen is op hetzelfde niveau als vorig jaar gebleven.

Bij de personenhulpverleningen valt op dat Duitsland zo'n 40 % drukker was dan vorig jaar. Het merendeel van de letsels betrof gescheurde kniebanden. De ANWB regelde in veel gevallen indien nodig ziekenhuisopname, begeleiding tijdens de verpleegperiode en transport naar huis per gipsvlucht of ambulance.

Bij de voertuighulpverleningen ging het vooral om starthulpen (lege accu's), ingesneeuwde auto's en problemen met vlokkende diesel en dus verstopte brandstoffilters.

De oorzaken van dit drukkere wintersportseizoen zijn te verklaren door de meer dan uitstekende sneeuwcondities (zelfs op korte afstand van Nederland) en de doordat de weersomstandigheden tijdens diverse uitreisweekeinden slecht waren.

Het wordt duidelijk dat Nederlanders Tsjechië als winterbestemming hebben ontdekt. In dat land heeft de ANWB tweemaal zo veel Nederlanders met problemen aan hun voertuig moeten helpen dan in 2004. Tsjechië ontwikkelt zich steeds meer tot een populaire wintersportbestemming.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)