Ingezonden persbericht


Persbericht

14 maart 2005

Nieuwe cd-rom: Hulpmiddelen Helpen bij HSB Bouw

HSB Bouw uit Volendam heeft deelgenomen aan het project Hulpmiddelen Helpen van WERKGOED, het arboconvenant in de bouw. Het resultaat daarvan is gefilmd en te zien op cd-rom. De film 'Hulpmiddelen Helpen bij HSB Bouw' werd gepresenteerd op de Bouwbeurs 2005 en is nu kosteloos te bestellen bij WERKGOED.

Het doel van het project Hulpmiddelen Helpen is om de fysieke belasting van bouwvakkers te verminderen door het gebruik van hulpmiddelen in de bouw te stimuleren. HSB Bouw uit Volendam wilde deelnemen aan het project, omdat bij hen gezond en veilig werken hoog in het vaandel staat. Onder begeleiding van Arbo Unie is de praktijksituatie bij dit bedrijf in kaart gebracht. Ton Heus, projectleider Veiligheid en Gezondheid bij HSB Bouw zegt daarover: "Hulpmiddelen Helpen laat je met andere ogen kijken naar de manier van werken. Ondanks dat we al veel doen aan vermindering van zwaar werk voor onze mensen, bleek toch een aantal zaken voor verbetering vatbaar." Resultaat: de inzet en het gebruik van hulpmiddelen tijdens de bouw zijn nu beter georganiseerd. Bovendien worden slimme oplossingen voor veelvoorkomend zwaar werk nu structureel toegepast, bijvoorbeeld bij het plaatsen van kantplanken en hijsen van daken.

CD-rom aanvragen

In de film van ongeveer tien minuten vertellen medewerkers van HSB Bouw over hun ervaringen met het project. Het hulpmiddelengebruik tijdens de bouwwerkzaamheden op een woningbouwlocatie is in beeld gebracht. U kunt de cd-rom met de film gratis aanvragen op www.werkgoed.nl.


Deelname aan Hulpmiddelen Helpen nog mogelijk

Het project Hulpmiddelen Helpen biedt bedrijven de kans om gratis het hulpmiddelengebruik tijdens de bouw in kaart te brengen en aan te pakken. Inmiddels zijn zo'n 130 bedrijven in het hele land gestart met het project, maar aanmelden kan nog steeds! Deelnemers wisselen kennis en ervaringen uit met collega-bedrijven en krijgen antwoord op vragen als: hoe organiseer ik dat tijdens de bouw de juiste hulpmiddelen aanwezig zijn, wat kost het en wat levert het op. Zowel B+U als GWW-bedrijven kunnen deelnemen. Dit initiatief van WERKGOED wordt uitgevoerd door de arbodiensten Arbo Unie, ArboNed en ArboDuo.Voor meer informatie over deelname aan Hulpmiddelen Helpen: kijk op www.werkgoed.nl, of neem contact op met uw eigen arbodienst.

Arboconvenant Bouw

WERKGOED is de projectnaam van het Arboconvenant Bouw, waarmee Bouwend Nederland, FNV Bouw, Hout- en Bouwbond CNV en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid samen gezond werken in de bouw stimuleren. Doelstellingen van WERKGOED zijn minder bukken en tillen, minder blootstelling aan kwartsstof en oplosmiddelen en een betere organisatie van bouwprojecten.

38727e.gif

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie over WERKGOED kunt u kijken op www.werkgoed.nl of contact opnemen met communicatieadviesbureau DeJong&Verder, tel. (0344) 65 25 20, e-mail: info@dejongev.nl. De cd-rom kan worden aangevraagd bij DeJong&Verder.