AutoRai

Audi A6 is âWorld Car of the Yearâ

(14-3-2005)
Bij de eerste verkiezing van de âWorld Car of the Yearâ heeft een jury van 48 gerenommeerde autojournalisten de Audi A6 uitgeroepen als winnaar. Daarmee liet de sportieve zakenauto 35 andere kandidaten uit alle klassen achter zich. De prijsuitreiking vond plaats op 16 februari jl. in Toronto, ter gelegenheid van de Canadian International Auto Show.

De internationale jury vormde een representatieve selectie van alle grote verkooplanden ter wereld en van een groot aantal belangrijke publicaties. De juryleden beoordeelden de kwaliteiten van de 36 kandidaten enerzijds volgens objectieve criteria, zoals producteigenschappen, en anderzijds volgens hun emotionele uitstraling. De zogenoemde âWowâ-factor telde daarbij even zwaar mee als de criteria Veiligheid/Milieu of Prijs-/Prestatieverhouding.

De âWorld Car of the Yearâ-prijs is de jongste van een reeks onderscheidingen die de actuele Audi A6 in het eerste jaar van zijn automobiele loopbaan heeft verworven. Enkele voorbeelden van Duitse onderscheidingen zijn de âAuto Trophyâ van het blad Auto Zeitung, het âGoldenes Lenkradâ van Bild am Sonntag, âDe beste Autoâs /hogere klasseâ van de lezers van auto motor und sport, en de âGelben Engelâ van de ADAC. Daarmee bewijst de nieuwe Audi A6 zich als een van de succesvolste nieuwe autoâs aller tijden, als het gaat om de waardering door publiek en pers.