AutoRai

Audi A6 âAuto1â van Europa

(14-3-2005)
De zegereeks van de Audi A6 zet zich voort. Het nieuwe model heeft de titel âAuto1â van Europa gekregen. Een titel die is toegekend door lezers van het Duitse Autobild en de in 21 landen verschijnende zusterbladen. Daags voor de opening van de Autosalon in Genève is de âAuto1â-trofee uitgereikt aan Prof. Dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audi AG.

De titel 'Auto1' volgt op een serie nationale en internationale prijzen die de Audi A6 al eerder kreeg. Aan de uitreiking van de titel 'Auto1' is een uitgebreide selectie voorafgegaan. In de eerste ronde hebben de lezers van Autobild en de hieraan gelieerde bladen - zoals Autoweek in Nederland - hun voorkeur uitgesproken. Dat leverde 21 nationale finalisten op, waarbij de Audi A6 in vijf landen zegevierde.

Op basis van het aantal Europese lezersstemmen dat op een bepaald model was uitgebracht, zijn er voor de finale tien kandidaten geselecteerd. In dit totaalklassement stond de Audi A6 al bovenaan. Maar het werkelijke finale oordeel kwam van een 35-koppige jury, bestaande uit technische experts, coureurs en autojournalisten. Zij hebben de tien finalisten onder de loep genomen op een testbaan in het Italiaanse Vizzola. De A6 overtuigde de juryleden met zijn rijdynamiek en comfort, luxe uitrusting en zijn buitengewoon ruime interieur.