Fortis Bank

Contract Fortis Marathon Rotterdam verlengd met 3 jaar

Fortis en Rotterdam Marathon BV verlengen het sponsorcontract - dat na de Fortis Marathon Rotterdam 2005 op 10 april aanstaande afloopt - met nog eens drie jaar tot en met 2008. Naast sponsoring van de Fortis Marathon Rotterdam omvat het contract ook een aantal Fortis Marathon Runs.

Fortis is sinds 1996 hoofdsponsor van de Marathon Rotterdam. Dit jaar is er een dubbel jubileum: het is de 25e editie van de Marathon Rotterdam en Fortis is voor het 10e jaar hoofdsponsor. "En daar voegen we nog eens 3 jaar aan toe", aldus Rob ten Heggeler, lid raad van bestuur van Fortis Bank. "Sponsoring van de Fortis Marathon Rotterdam en de Fortis Marathon Runs is voor Fortis een strategische keuze. De loopsport is sympathiek, laagdrempelig en kan zich nog steeds verheugen op een toenemende belangstelling, zowel van deelnemers als van toeschouwers. Doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, kwalificaties die nodig zijn om een marathon of een run te lopen, sluiten nauw aan bij de Fortis waarden. We zijn dan ook trots dat we onze naam voor weer een aantal jaren aan deze tak van sport verbinden".

Mario Kadiks, directeur Rotterdam Marathon: "wij zijn blij dat Fortis wederom haar vertrouwen in onze organisatie heeft uitgesproken en verheugen ons op een continuering van onze uitstekende samenwerking."

De Fortis Marathon Rotterdam is al jaren het grootste ééndaagse evenement gemeten naar het aantal bezoekers (bijna 1 miljoen) en de media-aandacht die het krijgt. In 2005 zullen er naar schatting een recordaantal van 17.500 deelnemers aan de start verschijnen. Zo'n 800 daarvan zijn Fortis medewerkers, die meelopen in de marathon, de business estafette marathon of de 10km-loop.

De contractverlenging omvat ook de Fortis Marathon Runs, een serie loopevenementen met een uniek karakter die verschillen in parcours en afstand. Met deze Runs is er gedurende het hele jaar een uitgebreid loopprogramma voor zowel de beginnende als de gevorderde loper.

Rotterdam heeft in 2004 zowel op de hele (Felix Limo; 2.06.14) als op de halve marathon (Robert K.Cheruiyot; 1.00.11) 's werelds beste seizoensprestatie neergezet.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 27,7 miljard (28/2/2005) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20