MOSKOU ONTHULT PLANNEN VOOR OLYMPISCHE SPELEN 2012 TIJDENS IOC BEZOEK

Moskou, 14 maart 2005 -- Moskou's unieke en compacte 'Olympic River' concept voor de Spelen van 2012 domineerde de eerste dag van het bezoek dat de IOC evaluatiecommissie deze week aan de stad brengt.

Het 'Olympic River' concept vergemakkelijkt het leven van atleten, Olympische familie, media en toeschouwers omdat hoofdlocaties allen gunstig gelegen zijn langs de rivier en wel binnen de grenzen van de stad. Dit concept biedt de evaluatiecommissie de mogelijkheid te kiezen voor het meest compacte en gecentreerde voorstel voor de Spelen dat ooit in de geschiedenis van het evenement is gepresenteerd.

'We zijn verheugd de evaluatiecommissie hier in ons midden te hebben,' zegt Valery Shanstev, vice-burgemeester van Moskou en voorzitter van de het Olympisch bid comité van 2012. 'We genieten een positieve dialoog en de commissie toont veel interesse in onze presentaties. Het enthousiasme over wat er de komende drie dagen op het programma staat is groot.'

Alle presentaties benadrukken de technische excellentie van Moskou en onderstrepen het gegeven dat 65% van de voorgestelde Olympische faciliteiten geen mooie plaatjes op tekenborden meer zijn, maar al daadwerkelijk bestaan. 'Alle overige sportlocaties zullen voor 2010 klaar zijn, zodat deze al voor een aantal pre-Olympische competities gebruikt kunnen worden. Dit stelt atleten in staat zich nog beter voor te bereiden op de Spelen,' zegt Valery Shantsev.

Het bid comité van Moskou belicht Rusland's ongeëvenaarde ervaring in het houden van grote internationale sportevenementen, zoals het WK kunstrijden dat deze week in Moskou plaatsvindt. Dit is één van de meer dan 100 grote sportevenementen, die sinds 1980 in de stad worden gehouden.

Na het voorstel dat in het 'Mini Bid Book' in januari 2004 is uitgegeven, vroeg het IOC Moskou om meer details over de transport- en accommodatieplannen. Deze twee onderdelen vormen vandaag dan ook de hoofdthema's in de presentaties.

Valery Shatsev legt uit: 'Het afgelopen jaar hebben we significante vorderingen gemaakt op het gebied van accommodatie en transport. Het 'Olympic River' concept voorziet in de behoefte tot eenvoudig en efficiënt vervoer tussen de verschillende locaties. Moskou beschikt niet alleen over één van de drukste en meest efficiënte metrosysteem in de wereld, maar zal ten tijde van de Spelen ook het Olympisch verkeersmanagement systeem implementeren dat de doorstroom van de hoofdwegen gedurende de spits waarborgt.'

Over het accommodatieplan voor de stad, zegt Shatsev: 'Moskou gaat tot aan 2012 ongeveer 210 nieuwe hotels bouwen waardoor de stad tegen die tijd over 102.000 hotelkamers beschikt. Voor het einde van 2006 zullen we het aantal internationale standaard hotelkamers al verdubbeld hebben. De meerderheid van de nieuwe hotels zullen binnen 10 kilometer van het centrum en dicht bij de voorgestelde locatie voor de Spelen van 2012 worden gevestigd.'

Tijdens de tweede dag van het bezoek van de evaluatiecommissie zullen Moskou's voornaamste sportlocaties, inclusief het Luzhnike Olympisch Park en voorgestelde locaties als het Olympisch dorp, het Internationale Televisie en Radio Centrum en het Centrale Perscentrum, geïnspecteerd worden.

Contact:

Catherine St-Laurent Olivia Lawe-Davies +7916 312 77 78 +7916 802 32 89

Catherine_St-Laurent@be.bm.com Olivia_Lawe-Davies @be.bm.com

Orly Polak

Burson-Marsteller
Karperstraat 10
1075 KZ Amsterdam
The Netherlands

T: +31 20 579 5959
F: +31 20 579 5995
E: orly_polak@nl.bm.com
B-M 24h crisis hotline: +31 20 579 5997

www.burson-marsteller.nl
www.bursonmarsteller.com