ABN AMRO MELLON GLOBAL SVS. BV

John Gout benoemd tot Senior Sales Manager Benelux...

John Gout benoemd tot Senior Sales Manager Benelux bij ABN AMRO Mellon

LONDEN, March 14/PRNewswire/ -- ABN AMRO Mellon heeft John Gout benoemd tot Senior Sales
Manager voor de Benelux. Hij zal zijn nieuwe functie uitoefenen met ingang van 15 maart, vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor van ABN AMRO Mellon. John gaat zich richten op nieuwe institutionele klanten in de Benelux. Hij rapporteert aan hoofd Sales Peter J. Adams.

John Gout is een Nederlander met ruim vijftien jaar internationale ervaring in global custody, sales en relationship management voor de Europese institutionele belegger. Hij heeft een uitstekende staat van dienst in het aantrekken van nieuwe business en in relaties met klanten in Nederland en andere belangrijke Europese landen. In Europa heeft hij onder meer gewerkt in senior management posities bij Citibank en - tot voor kort - Northern Trust.

Nadine Chakar, CEO van ABN AMRO Mellon: 'Wij hebben in Nederland, en in Europa in het algemeen, een sterke positie die we verder willen uitbouwen. Daarom hebben we absoluut behoefte aan een zeer ervaren senior sales manager die onze groeistrategie voor de Benelux kan voortzetten.
John Gout brengt een schat aan kennis en ervaring op het gebied van global custody sales mee, diepgaande kennis van de lokale markt en de reputatie institutionele klanten te kunnen werven in een uiterst concurrerende markt.
Ik ben er zeker van dat hij van onschatbare waarde zal zijn voor ons salesteam en onze strategische groei.'

John Gout zelf over zijn nieuwe rol: 'Dit is de ideale functie voor mij. Ik kan al mijn kennis en ervaring combineren met de strategie van ABN AMRO Mellon om haar marktaandeel in Europa te vergroten. Ik ben onder de indruk van hetgeen ABN AMRO Mellon de afgelopen jaren heeft bereikt en de manier waarop ze haar klanten oplossingen op maat weet te bieden. Ik verheug me erop hieraan een bijdrage te mogen gaan leveren.'

Peter J. Adams, hoofd Sales: 'John Gout heeft zeer aansprekende successen geboekt. Bovendien staat hij voor integriteit en een uitstekende dienstverlening aan al zijn klanten en dat zijn waarden die aansluiten bij onze bedrijfscultuur. Wij hebben de reputatie toonaangevend te zijn in service, kwaliteit en klanttevredenheid en we zijn ervan overtuigd dat John hierop zal kunnen voortbouwen.'