Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Postbank Rentegarant 3 biedt twee jaar lang 7% rente, inleg gegarandeerd

TREND BELEGGEN MET GARANTIE HOUDT AAN

Amsterdam, 14 maart 2005 Voor de derde keer lanceert de Postbank vandaag een rentegevend beleggingsproduct met garantie: Rentegarant 3. Hiermee krijgen beleggers twee jaar lang de zekerheid een vaste renteopbrengst van 7% en zeven jaar daarna de kans op een nog hogere rente. Bovendien ontvangen beleggers minimaal de inleg terug op de einddatum. De eerste twee Postbank Rentegarant-producten werden geĂŻntroduceerd in juni en november 2004. Beide keren was de inschrijving hoger dan verwacht en bleef de vraag van klanten aanhouden na de sluitingsdatum van de inschrijving. Veel particulieren willen nog steeds de stap van sparen naar beleggen niet nemen en investeren liever in een beleggingsproduct met garantie.

De rente op Rentegarant 3 in jaar drie t/m negen wordt bepaald door de ontwikkeling van de koersen van 50 vooraanstaande wereldwijde ondernemingen die bij de start van het product in de Dow Jones Global Titans Index zitten. De koersontwikkeling van deze 50 aandelen blijven de basis vormen waarop de rente op Rentegarant 3 in de laatste zeven jaren wordt berekend. In de index zijn onder meer de volgende bedrijven opgenomen: Coca-Cola, Toyota, Siemens, Microsoft, Vodafone, Time Warner, Nokia en Walt Disney.

Postbank Rentegarant 3 is een negenjarig beleggingsproduct. Bij introductie kost een certificaat 25 euro; deze waarde is gegarandeerd op de einddatum. Klanten krijgen 7% rente in de eerste twee jaar en ontvangen daarna zeven jaar lang een rente tussen 0 en 8,25 %*, afhankelijk van de koersontwikkelingen. Aan het eind van de looptijd ontvangen zij 25 euro terug. Tussentijds uitstappen tegen de dan geldende koers is mogelijk, al kan die op dat moment lager zijn dan de garantiewaarde.

De inschrijving start maandag 14 maart; 29 april is de eerste dag van notering aan de Euronext Amsterdam. Tijdens de inschrijving tot 22 april 2005 kunnen beleggers zonder transactiekosten inleggen.


* De maximale rente is nu nog niet vastgesteld. Deze zal op 4 april, dus halverwege de inschrijvingsperiode, bekend worden gemaakt.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht